Close

Strona 32 z 45 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 443

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    PS.
    Apropos ISO 800 (i rozmiarów).
    http://forum.olympusclub.pl/showpost...&postcount=819
    Toś sobie chłopie wybrał mędrca

Szkoda, że całe, to gadanie nie przełoży się na zamówienia. Rewolucja, rewelacja, pogromca Leica M8 (inżynierowie Leica po premierze E-P1 mają wg mędrca pełne gacie), a na ebay mimo, że dostępne od ręki cieszą się zerowym wzięciem. Niemcy, Angole... bogate narody, a chętnych brakuje. Chyba wszyscy zamówili w przed sprzedaży? News o pozytywnym zaskoczeniu włodarzy Olympusa obserwujących ilość zamówień w przed sprzedaży może, to potwierdzać.

W każdym razie aparat wchodzi do sprzedaży. Zobaczymi ilu tych entuzjastów lizało lizaka przez szybę
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 08-07-2009 o 23:49
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Domyślnie

canon seria G
    d4x + d800 + 24-70 2.0 + 70-200 2.0 + 85 1.2 + smok i 3 krasnoludki....

Domyślnie

Chyba sobie jaja robisz, mam Canona G10, iso 800 to jest żart. Max używalne iso to 200.

Domyślnie

ja bawiłem się g7 i wyniki były bardzo przyjemne. Do głowy przychodzi mi jeszcze sigma dp.
    d4x + d800 + 24-70 2.0 + 70-200 2.0 + 85 1.2 + smok i 3 krasnoludki....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturpop Zobacz posta
    ...mam Canona G10, iso 800 to jest żart.
    a w E-P1 to nie ?

Ktoś mi wcześniej podesłał linki do sampli z E-P1 na iso 3200, 1600 i 800 szczerze słabo wypadają przy starym D200.
    D200 | FM3a | C645

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzejek Zobacz posta
    Nareszcie ktoś mądrze tu gada.Podaj mi proszę tylko nazwę modelu kompakta,, ktory daje na iso 800 taki obraz jak rzeczony Olek, może byc nawet za 1000 zl, chętnie kupie.Mówie serio, sam noszę często kompakcik (z racji wymiarów i masy -Canon G9...tfu..tfu....) , ale nie staram sie robic nic powyzej 100 ISO.
    Chyba najlepszą jakość daje Panasonic LX3/Leica D-Lux 4. Aparaty ciekawe i cieszące się dużym wzięciem. Tylko, to już inny pułap cenowy.
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czarnobialy Zobacz posta
    canon seria G
    Dobry żart, bardzo dobry. Ale ja jednak pozwalam sobie ponowić pytanie, bo szukam takiego kompaktu od dawna.

Przypominam że matryca Olka szumi mniej niż D40, czyli rozumiem według was D40 szumi bardziej niż Canony G, tak?

Generalnie podsumować to można tak - nawet nie chciało wam się zerknąć na sample w rawach, ale swoje wiecie, prawda?

Edit:

Szybka piłka z mojej strony, proszę o podanie kompaktu który zapewni mi takie ISO800 przy całkowicie wyłączonym odszumianiu:

http://raw.fotosite.pl/download-Olym...5/PC224705.ORF

Cena nie gra roli. Jestem pewny że eksperci i znawcy fotografii cyfrowej którzy wypowiadają się w tym wątku nie będą mieli problemu z rzuceniem tu kilku podobnych sampli z wybranych przez siebie kompaktów.
    Natomiast jeśli eksperci wybiorą milczenie, to proszę żeby już więcej nie wypowiadali się na temat jakości obrazu w Olkach, żeby oszczędzić sobie dalszego ośmieszania.
    Dodam jeszcze że swojego czasu wyrzucono mnie z forum Olympusa za wytykanie wad w matrycy E30 więc ewentualne teksty o olytalibach mnie nie ruszają.
    Ostatnio edytowane przez mathu ; 09-07-2009 o 02:38
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

Co prawda nie RAW i włączone odszumianie ale Proszę bardzo: Fuji F30.
    http://www.dpreview.com/reviews/Fuji...EXR/page16.asp

A przy okazji to taki Olek nigdy nie będzie miał tak sprawnego autofocusa, jak choćby Nikon D40. Nie wiem zatem po co te porównania do lustrzanek?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Fajne te Fxx Fuji, pewnie dawno bym je kupił gdyby nie brak: RAW, szerokiego kąta, stopki na lampę.

A przy okazji to taki Olek nigdy nie będzie miał tak sprawnego autofocusa, jak choćby Nikon D40. Nie wiem zatem po co te porównania do lustrzanek?
    Olek jeszcze nie ma tak szybkiego AF, Panasonic'ki G-1 GH-1 już mają, więc można.

PS
    A co do AF, to przynajmniej Olek bie będzie cierpiał na FF i BF, tak jak cierpią często lustrzanki.

Domyślnie

http://www.dpreview.com/reviews/Fuji...EXR/page16.asp
    Nadal żarty się was trzymają DD

E30 przy włączonym odszumianiu da lepszą jakość na 3200 niż ten kompakcik na 400. Strzelajcie dalej.

Tu sobie możecie porównać jak się zachowuje szum w E30 w porównaniu do konkurencji:

http://www.dpreview.com/reviews/olympuse620/page14.asp

Oczywiście w rawach, bo porównywanie jakichkolwiek jpegów jest bez sensu. Ale ekspertom chyba nie muszę tego tłumaczyć?

No tak, "a ty zając znów bez czapki chodzisz".
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Strona 32 z 45 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów