Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Marta na plaży set.2

Witam ponownie...

przedstawiam drugi set z Marta na plazy...
    mam nadzieje ze i tu znajdziecie cos co przykuje Wasza uwage...
    komantarze mile widziane

1.

2.

3.

4.

5.

bonusy

pierwszy

drugi

trzeci
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

piękna modelka, piękny kostium, ale zdjęcia w ogóle do mnie nie trafiają, nie podoba mi się.

Domyślnie

na wszystkich fotkach maksymalnie przymknieta przyslona, niby ladny bokeh ale np na pierwszym bonusie beznadziejnie to wyglada. ale to tylko moja opinia, ja sie w ogole nie znam. ogolnie reszta (kadry, modelka i kolorki) wielki PLUS
    Nikon D3s,D800, N14-24f2.8, N35f1.4, N50f1.4, N85f1.4, SB-700,900 i inne graty

Domyślnie

co do pierwszego bonusu to kompletny eksperyment z kolorami crossem i wszystim czym sie dalo
    co do przyslony.. to zamysl celowy...
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

w sumie, to co mi najbardziej przeszkadza to ten brak obróbki, wygląda to jak wyciągnięte prosto z rawa i tyle. coś się opuściłeś Hani ;] po za tym widać po skórze że było dziewczynie zimno bo jej sie skórka na niebiesko odbarwiła.

Domyślnie

zgadza sie...
    wyciagnalem z rawa poprawilem pare rzeczy i wrzucilem...
    jak obrabiam to krzycza jak nie to tez... jak sie nie obróci zawsze dupa z tylu nie ?
    mialem klimat by ich nie tykac za bardzo...
    dobra teraz to je tykne

Domyślnie

Z tego setu podobają mi się jedynka i pierwszy i drugi bonus.

@Otiv - nie rozumiem Twojego stwierdzenia, że "nie podoba ci się brak obróbki". Samo wyciągnięcie z RAWa jest obróbką. A poza tym nie wiesz, co widział fotograf, wykonując zdjęcie - może właśnie to, co hani nam pokazał odpowiada dokładnie temu co widział i chciał pokazać. Trochę zaczynają mnie irytować komentarze "za ciemno", "za jasno", "balans taki a taki". Fotografia jaest w końcu łapaniem, uwiecznianiem chwili, tego, co fotograf wymyślił sobie, patrząc przez wizjer. Pomijam tutaj oczywiście kwestię ewidentnych błędów. Jak zdjęcie ma pokazywać półmrok, musi być ciemne. Jak zachód słońca - nie może być naświetlone jak w południe. Ale gdy robiąc zdjęcia o 21.00 - sory, hani, że akurat taki przykład, ale jesteśmy w Twoim wątku - ustawię balans tak, żeby białe było białe, ale różowa skóra różowa - to po jaką cholerę czekać na to światło?
    Jeśli z puchy wychodzi zdjęcie tak skadrowane i tak naświetlone, i z takimi kolorami, jak sobie fotograf wymyślił, to po żadną cholerę nie jest mu potrzebna obróbka. A nawet najlepszą obróbką nie naprawi się ewidentnie spartolonej fotki.
    Pozdrawiam
    Witek
    NEX 5N i M42
    "Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."

Domyślnie

Brak obróbki, trochę za pomarańczowo (ale delikatnie), 3 - do pionu dziewczyne bym sprowadził, ogólnie siateczkę naczynek na udach wygładzić, rozjaśnić troszkę... Najciekawsze 3, 1 (brak mi bardziej w lewo tego kadru przesuniętego) i może 5. Ogólnie tak sobie jakoś wyszło, nieźle, ale też bez superlatyw.

Domyślnie

przypomne tylko ze to nie gramour

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów