Szukaj
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
piękna modelka, piękny kostium, ale zdjęcia w ogóle do mnie nie trafiają, nie podoba mi się.
na wszystkich fotkach maksymalnie przymknieta przyslona, niby ladny bokeh ale np na pierwszym bonusie beznadziejnie to wyglada. ale to tylko moja opinia, ja sie w ogole nie znam. ogolnie reszta (kadry, modelka i kolorki) wielki PLUS![]()
Nikon D3s,D800, N14-24f2.8, N35f1.4, N50f1.4, N85f1.4, SB-700,900 i inne graty
co do pierwszego bonusu to kompletny eksperyment z kolorami crossem i wszystim czym sie dalo
co do przyslony.. to zamysl celowy...
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
w sumie, to co mi najbardziej przeszkadza to ten brak obróbki, wygląda to jak wyciągnięte prosto z rawa i tyle. coś się opuściłeś Hani ;] po za tym widać po skórze że było dziewczynie zimno bo jej sie skórka na niebiesko odbarwiła.
zgadza sie...
wyciagnalem z rawa poprawilem pare rzeczy i wrzucilem...
jak obrabiam to krzycza jak nie to tez... jak sie nie obróci zawsze dupa z tylu nie ?
mialem klimat by ich nie tykac za bardzo...
dobra teraz to je tykne![]()
Z tego setu podobają mi się jedynka i pierwszy i drugi bonus.
@Otiv - nie rozumiem Twojego stwierdzenia, że "nie podoba ci się brak obróbki". Samo wyciągnięcie z RAWa jest obróbką. A poza tym nie wiesz, co widział fotograf, wykonując zdjęcie - może właśnie to, co hani nam pokazał odpowiada dokładnie temu co widział i chciał pokazać. Trochę zaczynają mnie irytować komentarze "za ciemno", "za jasno", "balans taki a taki". Fotografia jaest w końcu łapaniem, uwiecznianiem chwili, tego, co fotograf wymyślił sobie, patrząc przez wizjer. Pomijam tutaj oczywiście kwestię ewidentnych błędów. Jak zdjęcie ma pokazywać półmrok, musi być ciemne. Jak zachód słońca - nie może być naświetlone jak w południe. Ale gdy robiąc zdjęcia o 21.00 - sory, hani, że akurat taki przykład, ale jesteśmy w Twoim wątku - ustawię balans tak, żeby białe było białe, ale różowa skóra różowa - to po jaką cholerę czekać na to światło?
Jeśli z puchy wychodzi zdjęcie tak skadrowane i tak naświetlone, i z takimi kolorami, jak sobie fotograf wymyślił, to po żadną cholerę nie jest mu potrzebna obróbka. A nawet najlepszą obróbką nie naprawi się ewidentnie spartolonej fotki.
Pozdrawiam
Witek
NEX 5N i M42
"Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."
Brak obróbki, trochę za pomarańczowo (ale delikatnie), 3 - do pionu dziewczyne bym sprowadził, ogólnie siateczkę naczynek na udach wygładzić, rozjaśnić troszkę... Najciekawsze 3, 1 (brak mi bardziej w lewo tego kadru przesuniętego) i może 5. Ogólnie tak sobie jakoś wyszło, nieźle, ale też bez superlatyw.
przypomne tylko ze to nie gramour
Skontaktuj się z nami