Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Ania...

Domyślnie Ania...

Witam serdecznie!

To są moje początki na forum. Dzięki wam zapoznałem się z Nikonem D300 i zobaczyłem co ten aparat naprawdę potrafi (pstrykam nim na codzień oraz stawiam kroki w fotografii ślubnej). Oczywiście brak mi doświadczenia, ale jeszcze przede mną sporo
    Pstrykałem zdjęcia zaczynając od Fuji FinePix s5500, po tym kilka lat na Canonie EOS 450d, a teraz nareszcie stała mi się dostępna technologia Nikona.

Poniżej plenerek, modelka: Ania

1
    2
    3
    4

Czekam na konstruktywną krytykę, błędy itp.
    mam nadzieje, że nie jest aż tak źle? :P

Pozdraiwam

Domyślnie

jest gorzej niż myślisz
    NIC NIE WIDAĆ

Domyślnie

nie wyswietlaja sie
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Może już??

zmieniłem hosting z picassagoogle na imageshack.
    Nie wiem czemu tak sie stało.

Domyślnie

Jak dla mnie lipa. Mało to ma wspólnego z portretem imo - nie ma bezposredniego kontaktu - obiektyw (oglądający) - model

Kadry cienkie, w dodatku mnóstwo cieni (liście)

Domyślnie

Fakt, powinienem wrzuć to do: Ludzie - fotografia okolicznościowa i albumowa.
    Może jakiś moderator się znajdzie taki miły i przeniesie wątek

Domyślnie

a mnie podoba sie ostatnie
    kadry nie sa standardowe...
    nie jest tak zle
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Zdjęcia jeśli chodzi o zawartość fajne, kadr i pomysł. Fotografowanie w drzewach to jest z góry skazane na porażkę techniczną, przynajmniej ja mam takie doświadczenia, lampa, blenda i nic nie pomoże, jeśli słońce świeci, sytuację ratuję chyba tylko rozproszone słońce przez chmury, ale takie ekstra burzowe - naturalnie takich nie ma jak się chce zrobić zdjęcia, jak się wyjdzie w plener to od razu wychodzi słońce i robią się "ciapy" od liści. Potem wyciąganie cieni, zmniejszanie kontrastu i wychodzi tak se...
    "Od życia bez łez, do łez nad życiem swoim"

Domyślnie

A ja bym im nadał kontrastu i wyostrzył po zmniejszeniu (http://img19.imageshack.us/img19/3730/dsc3042ramka.jpg).

Ogólnie tak sobie wyszło, najciekawsza czwóreczka, obciąłbym ten konar w PG w obróbce jednak. "Alejka" fajna, ale nie ta pora dnia i nie ta ekspresja. Tutaj bym się wybrał albo wcześnie rano, gdy jeszcze cieni brak, może rosa jeszcze jest i modelkę zmusił batem do naturalnych pląsów w wianku boso po trawce Może być od biedy ubrana nawet... Albo późnym popułudniem bym jeszcze spróbował - w zależności, gdzie jest zachód, może długie cienie i kolor zachodu będą tu w stanie stworzyć ciekawy klimat. Tu, taka sobie dziewczynka, w takich sobie pozach, w takim sobie świetle. Brak mi punktu zaczepienia - coś powinno być wyróżniające się zdecydowanie. Najlepiej w portretach (czy może raczej sesjach foto) jak to modelka, ale czasem niekoniecznie

Uprawnienia umieszczania postów