Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: D2H a D70

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie D2H a D70

Witam,

krótkie pytanie, czy ktoś użytkuje D2H? Noszę się z zamiarem kupna, ale mam dylemat czy warto. Obecnie mam d70 i spokojnie zaspokaja moje potrzeby. Nie robię dużych formatów, tak więc 4 megowa matryca może nie była by taka zła. Teoretycznie jakość powinna być lepsza, czy tak jest? Nie mam za bardzo kasy, co wy na to?

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

dzięki nie miałem czasu, aby wpaść na to

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

ale wracjąc, użytkuje, lub użytkował ktoś z forumowiczów d2h?

Domyślnie

D2H da Ci zauważalnie większą przyjemność z fotografowania i mniej detali na zdjęciach margines do kadrowania w d2h jest z oczywistych względów mniejsz niż w d70, ale nawet po lekkim wykadrowaniu plik z d2h dobrze wyglądają na formacie np 45x30cm
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Nie wiem czy masz coś upatrzonego, ale za kilka dni wrzucę do giełdy moją rezerwę ze stanem ok. 20 tys.
    Jeżeli jesteś zainteresowany moimi wrażeniami to mogę Ci jutro trochę naskrobać i przesłać stronki, które zapisałem sobie jak sam kupowałem.
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Domyślnie

przez 2 lata uzywalem d70s, przez ostatnie pol roku d700, a teraz kupilem d2h. Aparat bede mial dopiero za ok tydzien, a cos wiecej bede mogl powiedziec za miesiac, jak porzadnie pouzywam

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAP Zobacz posta
    Nie wiem czy masz coś upatrzonego, ale za kilka dni wrzucę do giełdy moją rezerwę ze stanem ok. 20 tys.
    Jeżeli jesteś zainteresowany moimi wrażeniami to mogę Ci jutro trochę naskrobać i przesłać stronki, które zapisałem sobie jak sam kupowałem.
    jeszcze nie upatrzyłem, tak więc jestem chętny

Domyślnie

Od kilku lat używam D2Hs i nawet gdy dokupiłem D2x to lubie jego obrazowanie i małe pliki więc jeszcze nim trochę popracuje.
    D3, G11 kilka szkiełek

Domyślnie

jakość obrazu lepsza raczej nie będzie, nieco inna - kwestia gustu co kto woli. Oba bardzo ostre i z takim sobie DR

na plus D70:
    - mniejszy
    - trochę większa rozdzielczość
    - wbudowana lampa

na plus D2H:
    - cała reszta
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów