Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 89

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    autograf
    Gość

Arrow Są tutaj użytkownicy Reporter D300 oraz D400?

Serwus!
    Przymierzam się do zakupu torby. Przeleciałem wątki w dziale. Moje wnioski: Reporter D300/Nova4.
    Jednak zdecydowałem, że będzie to Reporter.

I teraz pytanie:
    Jak wkładacie tam korpus? Pionowo, poziomo, na podłodze?
    Chcę zapakować do torby: D80 z podpiętym obiektywem np.: T12-24/4 oraz z podpiętym gripem. A idealnie by było jak mógłbym jeszcze zapiąć do tego lampę SB-600.
    Dodatkowo będą trzy lub cztery szkła (w tym dwie stałki). Karty, ładowarki i inne takie pierdoły również.

Pojawił się również pomysł D400 (słyszałem, że jest sztywniejsza). Co mi polecicie? Czy ktoś z Was ma D300/D400 z podobnym zestawem sprzętowym?

Podpowiedź w postaci wklejonej fotki była by idealna. Serdecznie dziękuję!

Domyślnie

Posiadam torbę Reporter D400. Pakuję do niej body+grip z zapiętym obiektywem do dołu. Body z zapiętym tele rozmiaru N70-200 można upchać obiektywem do dołu i zapiąć, jednak wtedy zestaw wypycha wieko. Jeśli chodzi o wkładanie do torby z przypiętą lampą - nigdy nie próbowałem i myślę, że to nie jest dobry pomysł.
    Powinno sie zmieścić wszystko to, co napisałeś. Oczywiście najlepiej zabrać sprzęt do sklepu i samemu się przekonać.

EDIT: Jeśli chodzi o fotki, to zobacz tutaj: http://www.cambags.com/
    Ostatnio edytowane przez pinio ; 28-07-2008 o 20:15
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

autograf
    Gość

Domyślnie

Dzięki Pinio. Czytałem, że D300 jest bardziej miękka niż Nova - i to był argument za Reporterem. A jak jest z D400?
    W poziomie zmieszczę korpus+szkło+grip, czy to nonsens? I jeszcze jedno: górna klapa jest zapinana tylko klamrą, czy również zabezpieczona suwakiem?

Domyślnie

Miękkość D400 jest taka jak D300
    Zmieści się w poziomie - to naprawdę spora torba. Jednak wówczas traci się niepotrzebnie wiele miejsca dookoła. Moim zdaniem jest ona stworzona do noszenia zestawu obiektywem w dół - ja tak z niej korzystam. Oprócz klamry posiada również zamek błyskawiczny z dwoma suwakami.

Domyślnie

d400 mięciutkie. gorna klapa w d400 tradycyjnie jest zabezpieczona jedna klamra po środku torby oraz dwa suwaki zapinające klape. no i jak w kazdym reporterze w klapie zamek do szybkiego wyjmowania aparatu .
    |D300||MB-D10||24-70 f/2.8||70-200 f2.8||sb800|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mateoosh Zobacz posta
    no i jak w kazdym reporterze w klapie zamek do szybkiego wyjmowania aparatu .
    Przez ten zamek w D400, to chyba tylko kompakta można wyciągnąć Pewnie w D650 pewnie by się to udało, bo to WIELKA torba, ale przy D400, to raczej niewygodnie.
    Obiektyw do wymiany to tak, ale też raczej ze środkowej przegródki. W sumie, to ja z tego zamka nie korzystam - wolę zapinać na klamrę bez zasuwania zamka.

autograf
    Gość

Domyślnie

No to mam zagwozdkę. D400 droższe, ale i większe. A ja lubię duże A jak jest z paskiem ramiennym? Wygodnie? Nie upija?
    Panowie, wklejcie foty proszę, bo Pinio ma D400, a Mateoosh D300. Oczywiście w chwili wolnej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    No to mam zagwozdkę. D400 droższe, ale i większe. A ja lubię duże A jak jest z paskiem ramiennym? Wygodnie? Nie upija?
    Panowie, wklejcie foty proszę, bo Pinio ma D400, a Mateoosh D300. Oczywiście w chwili wolnej.
    D400 na allegro niewiele droższa od D300 - około 60zł. Jak lubisz duże, to bierz D650 - tam wejdzie body + fotograf z asystentką
    Pasek wygodny, jednak jak torbę zapełnisz, to każdy będzie "upijał" .

Jeśli chodzi o foty, to nie ma co wklejać - widziałeś llinka, którego wstawiłem kilka postów wyżej

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    widziałeś llinka, którego wstawiłem kilka postów wyżej
    Dopiero teraz edyciarzu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    Dopiero teraz edyciarzu
    To było trzy minuty przed Twoim kolejnym postem
    Gdzieś jeszcze jedna strona była w wątkach o torbach w praktyce, ze zdjęciami. O ile dobrze kojarzę, to była strona z rozszerzeniem .de

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów