... przy ostrym słońcu.
Szukaj
... przy ostrym słońcu.
Chyba przesadziłeś z wyostrzaniem.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Kadr całkiem poprawny, nawet wciagający, obróbka nieprzemyślana, no i chyba warto powtórzyc to o innej porze
I'm not always right, but I'm never wrong...
Trochę inaczej.
Uwagi i rady jak wyostrzać zdjęcie po zmniejszeniu bardzo mile widziane.
Pozdrawiam.
już inaczej, cieplej i ciekawiej, faktycznie kadr wciągający.
No może ja ( moim zdaniem ) przyciąłbym prawą stronę,
do pierwszego rzędu okien.
Pzdr, Andrzej
Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .
Kadry są nie za bardzo i do tego zdjęcie wygląda strasznie kiepsko, jak z komórki, a nie puszki FX... Nie wiem jakiego programu używasz do obróbki, ale radzę poszukać na forum wątku o wyostrzaniu zdjęć po zmniejszeniu (jest gdzieś w tutorialach)
de czysta's + 10-210
Paweł Karski - fotografia fotoblog
Chyba FF, FX to wychodzi po zmniejszeniu.
Jak chcesz zobaczyć efekt 21 mln matrycy podaj adres na PM.
A używam PS 4, i prawdą jest, że wyostrzanie po zmniejszeniu jest na razie dla mnie magią, nigdy tego nie robiłem,
a zapomniałem mamjescze plug-in Nik Sharpener 3 Pro.
Moje zdjęcia to zawsze pełne kadry, przyzwyczajenie z analogu, i zgadzam się z andrzejemp, ale zrobiłem i ciaśniejsze kadry.
Dziękuje za ocenę i poświęcony czas.
Kadr jest ok ale obróbka leży, no chyba że wzorowałeś się na starych pocztówkach z lat 80-tych
Matrix napisz proszę co konkretnie leży w obróbce. W tym zdjęciu ingerencja programowa w ekspozycję jest minimalna, owszem można zrobić bardziej pastelowo, cieplej, nikkonowsko - bez żadnych podtekstów, ale w południe słońce jest ostre i IMO taka kolorystyka jest prawdziwa.
Skontaktuj się z nami