Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Domyślnie

nt moze tez z czytnika kopiowac. fajna jest opcja kopiowania w 2 miejsca jednoczesnie. dzieki temu od razu robi sie backup
    podpis nieczytelny

Oszczędny w słowach
    Miasto
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    w NT jest tyle opcji dowolnego ustawienia nazw plików i folderów, ze naprawde nie wiem czego moze jeszcze brakowac.. wystarczy Tylko pomyśleć trochę i wyedytować sobie okno " create subfolder..." ...
    Albo jestem ślepy, albo nie ma tam możliwości skopiowania zdjęcia do folderu o dacie z EXIFa (jest data transferu, ale nie ma daty zrobienia zdjęcia). A właśnie tego mi brakuje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomar Zobacz posta
    A co złego widzisz w podlaczeniu puszki bezposrednio do pc , pomijajac oczywiste ograniczenia ? Moze to dziwnie zabrzmi ale od dwoch lat w ten sposob lacze D300.
    A ja czasami nawet robię fotki bez karty w aparacie za pomocą Nikon Control, zapisując zdjęcie bezpośrednio na dysku z podglądem na monitorze.

Domyślnie

Ja zawsze podłączam puszki do PCta, nigdy nic się nie stało. Nie chce mi się wyciągać karty z aparatu.

Domyślnie

ale był przypadek spalenia elektroniki aparatu po podłączeniu przez usb do kompa. Pendrivy sie palą to i czasami puszka moze.

Domyślnie

U mego kolezki ostatnio elektronika obiektywu poszla po podlaczeniu aparatu do kompa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurekb Zobacz posta
    Ja zawsze podłączam puszki do PCta, nigdy nic się nie stało. Nie chce mi się wyciągać karty z aparatu.
    kwestia specyfiki pracy.Ja zapełniam 3 - 4 karty po 8MB w jeden dzień, a mam zawsze dwu-trzy dniowe imprezy, a czasem i tygodniowe - zgrywanie z puszki zabiłoby Mnie . Szybki czytnik, NT i "specjalny" system zmiany nazw pozwala mi wszystko idealnie zlokalizować w kilka sekund nawet na długo po sesji.

Domyślnie

8GB (dlaczego automat mi poprawia duże GB na małe gb?)
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaddixx Zobacz posta
    ale był przypadek spalenia elektroniki aparatu po podłączeniu przez usb do kompa. Pendrivy sie palą to i czasami puszka moze.
    ...dokładnie.
    D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW

Domyślnie

Zawsze istnieje mozliwosc zrzucenia body na ziemie. Moj kolega jak juz podlaczal aparat przez usb kladl go na ziemie. Powtarzal: "z ziemi nie spadnie".
    Poza tym czytnik kosztuje grosze.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów