Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Nikon Transfer jest do kitu :)

Oprócz nowego Nikona mam jeszcze starą idiotkę Canona... Zrzucając zdjęcia z Canona na dysk program elegancko sortuje mi zdjęcia według daty wykonania (odpowiednio do innych folederów z datą w nazwie)
    Myślałem że Nikon ma podobnie ale niestety Nikon Transfer potrafi zrzucić pliki z karty aparatu tylko według daty zrzutu "Transferring date" lub "Sequential numeber".
    Czy da się to jakoś zmienić? Może ktoś używa innego programu który potrafi zrzucać tak jakbym chciał (według daty wykonania)
    Nikon D60 + Nikkor AD-S DX 18-55mm f/4.5-5.6 G VR + Sigma 70-300mm F4-5.6 MACRO DG + DCR-250

Domyślnie

Cam2pc (free)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lesio1999 Zobacz posta
    Cam2pc (free)
    thx.. spróbuję
    Nikon D60 + Nikkor AD-S DX 18-55mm f/4.5-5.6 G VR + Sigma 70-300mm F4-5.6 MACRO DG + DCR-250

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micek1968 Zobacz posta
    Oprócz nowego Nikona mam jeszcze starą idiotkę Canona... Zrzucając zdjęcia z Canona na dysk program elegancko sortuje mi zdjęcia według daty wykonania (odpowiednio do innych folederów z datą w nazwie)
    Myślałem że Nikon ma podobnie ale niestety Nikon Transfer potrafi zrzucić pliki z karty aparatu tylko według daty zrzutu "Transferring date" lub "Sequential numeber".
    Czy da się to jakoś zmienić? Może ktoś używa innego programu który potrafi zrzucać tak jakbym chciał (według daty wykonania)
    w NT jest tyle opcji dowolnego ustawienia nazw plików i folderów, ze naprawde nie wiem czego moze jeszcze brakowac.. wystarczy Tylko pomyśleć trochę i wyedytować sobie okno " create subfolder..." ...

Domyślnie

A po co używać do zrzucania zdjęć jakikolwiek program? Nie lepiej zrobić to poprzez system za pomocą czytnika?
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Oszczędny w słowach
    Miasto
    małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    A po co używać do zrzucania zdjęć jakikolwiek program? Nie lepiej zrobić to poprzez system za pomocą czytnika?
    A do tego kosztują parę złotych... Odpuść 4 piwa i kup...

Domyślnie

ja np. jestem leniwy i dzięki NT dodaję sobie kopirajt.
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    Czytnika ????
    Nie potrzeba żadego czytnika - można przypiąć puszkę do PC (przynajmniej D300), tyle że wtedy szybkość transmisji nie jest jakoś szczególnie imponująca ....
    W moim przypadku NT "zalatwia" dwie sprawy - automatycznie tworzy stosowny katalog i numeruje zdjęcia niezależnie od sesji ...
    Nikon D300 ; Nikkor 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX ; Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM; AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G; Metz 58 AF-1 MECABLITZ; Coolpix P6000
    http://www.flickr.com/photos/jarek_wt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarek_wt Zobacz posta
    Czytnika ????
    Nie potrzeba żadego czytnika - można przypiąć puszkę do PC (przynajmniej D300), tyle że wtedy szybkość transmisji nie jest jakoś szczególnie imponująca ....
    W moim przypadku NT "zalatwia" dwie sprawy - automatycznie tworzy stosowny katalog i numeruje zdjęcia niezależnie od sesji ...
    W życiu bym nie podłączył puszki bezpośrednio do PC - jakiś czas temu,
    gdy zapodziałem czytnik, leciałem do sklepu po nowy,
    żeby tylko nie podłączać puszki.
    No, ale to może takie moje zboczenie...
    D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW

Domyślnie

A co złego widzisz w podlaczeniu puszki bezposrednio do pc , pomijajac oczywiste ograniczenia ? Moze to dziwnie zabrzmi ale od dwoch lat w ten sposob lacze D300.
    D300, N17-55/2.8, SB600, D80, MB-D80, N18-55VR, N16-85VR, N50/1.8, N35/1.8, SIGMA 30/1.4, 055XPROB +486RC2

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów