Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Terex

Domyślnie Terex

Witam.
    Będąc dzisiaj w Ropczycach dostrzegłem ciekawą ciężarówkę marki TEREX na budowie tamtejszej obwodnicy.
    Proszę o wskazówki co do kadrów i obróbki.

1.

2.

3.

4.

5.

BONUS

Domyślnie

Minęło ponad 24h od wystawienia tych zdjęć i cisza
    Aż takie kiepskie?

Domyślnie

2 i 3 ładne
    1 fotka .. cięcie z lewej strony do 1/2 kadru .

Domyślnie

Dwójka fajna, ale - jak dla mnie - za ciasno! Przyjemne kolory, choć może nieco agresywniejsza obróbka byłaby wskazana. Jeśli będziesz miał jeszcze okazję, to podejdź do tego potwora z 18mm i tak go pstryk! Od dołu, z bliska! Powinny powstać fajne przerysowania. Pozdrawiam! Mateusz

edit: O! Jak się zrymowało:
    Proszę o wskazówki co do kadrów i obróbki.

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Lubie rozne takie maszyny. Z terexa mialem bezposrednia stycznosc tylko z dzwigami. Wywrotki widzialem jak wiezli uzywki gdzies na Slask- podobne byly.
    Co do zdjec, to 2. podoba mi sie choc faktycznie ciasno. Ogolnie pasowaloby pstryknac ja z niskiej perspektywy zeby wyeksponowac jej wielkosc takim przerysowaniem.
    Ciekawi mnie twoje skupienie na klodce zamkniecia wlewu paliwa Niestety ale paliwo to cenny towar, a kradna je na potege. Potrafia nawet mendy bak przebic kilofem by sobie spuscic do banki.

Domyślnie

Dzięki za zainteresowanie moimi fotkami.

irek6311 - chciałem uzyskać efekt ala panoramka.

mateuszb9 - odkąd kupiłem obiektyw Nikkor 35/1.8 nie odpinam go z mojego body, także fotki pstrykane właśnie tym szkiełkiem. Zaczynam zauważać, że czasami brakuje mi szerszego kąta co na pewno wpływało by na mniej ciasne kadry tego TEREX-a. Jak w przyszłym tygodniu jeszcze będzie w pobliżu to monstrum, zapnę mojego kita 18-55 i coś postaram się popstrykać według Twoich sugestii.

blase.g - pierwszy raz widziałem takie cudo i musiałem zrobić mu foty. Skupiłem się na wlewie paliwa bo według mnie jest on delikatnie mówiąc zaje..ciekawy. Nie wiem po co obok wlewu są te uchwyty z czerwoną rękojeścią przypominające pały policyjne

Pozdrawiam.

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Na sto procent tez nie wiem ale wydaje mi sie, ze tak jak dawniej np. w tatrach, krazach byly takie galki na antenkach aby kierowca orientowal sie gdzie sa punkty krancowe skrajni pojazdu (bo z kabiny nie widac konca blotnika lub zderzaka), tak tu moze wlasbnie ma sie orientowac gdzie jest okolica wlewu co by nie zawadzic.

Domyślnie

Widze ze kolega blisko mieszka ;]

Fotki ładne...ale jednak wciąż monotonne tematyką

Domyślnie

Bonus i 1. ladne ;]

Domyślnie

Zbliżenia detali nie wyszły ponieważ bierzesz je trochę pod dziwnym kątem ;]

Uprawnienia umieszczania postów