Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Domyślnie odbitki warszawa

Czy ktoś może korzystał z tego labu: http://www.czarno-biale.pl/sklep/
    Może polecacie jakieś inne laby robiące przyzwoite odbitki BW i kolor?
    Dzięki za odpowiedź

Domyślnie

Cz/B to raczej lepszych nie znajdziesz w Wawie w labach (oczywiscie mowa o tych podpowiekszlnikowych)
    co do koloru to sie nie wypowiem bo u nich nic nie robilem

Domyślnie

jeśli chodzi o kolor, to od kilku lat oddaję negatywy do Guzowskiego. Niestety teraz przeniósł się do Zielonki (?), ale ma punkt przyjmowania w piętrowym pawilonie na rogu Broniewskiego i Trasy AK (tam gdzie apteka, sklep z meblami), zdaje się to jest Kolporter. Chyba z cyfry też robi odbitki.
    D610+F100+MB-15+F90x+D70s+AF 50/1.8D+AF 28-105/3.5-4.5D IF+AF 80-200/2.8D ED+SB-28+055PROB+ 141RC=jakieś moje zdjęcia

Domyślnie

rób w Relaksie w pasażu Wiecha, za empikiem. drogo, ale odbitki eleganckie (nie rób skanów tylko, bo chyba małpa na skanerze siedzi).

Domyślnie

Właśnie zrobiłem w Relaksie superię 200 i jakieś taki wyostrzone te odbitki, jak z cyfry... mam mieszane uczucia.

ps. w związku z tym może jakieś namiary na przyzwoity lab co robi na powiekszalniku?? są takie jeszcze?

Domyślnie

ale kolor chcesz spod powiekszalnika? To chyba tylko profillab na dzikiej, tylko z tego co pamietam to ceny naprawde wysokie
    bo co do cz/b to juz sie wypowiadalem
    a co do relaxu to robiles w relaksie czy prolabie (tym 24/h) niby ta sama firma, a jednak nie ta sama

Domyślnie

robiłem w tym drugim, idąc od Jerozolimskich. Sugerujesz żeby oddać w pierwszym, tym mniejszym?? kończę teraz fuji pro 160 s i kokoszę się gdzie pójść z tym negatywem, żeby go nie spiep.....

Domyślnie

jesli w drugim to mozna podbic z odbitkami, powiedziec co ci nie pasuje i jak dobrze zagadasz to wbic sie do laborantow i nadzorowac proces wrzucania (i korekcji) zdjec do maszyny (nastepne drzwi przy wejsciu)
    ps myslalem ze w tym pierwszym oddawales
    ps2 podbij moze na dzika jak wazny material, chociaz ja tam juz bardzo dawno nie oddawalem nic (niestety czasy cyfry

Domyślnie

Odrestaurowałem sprzęt po 5 latach przerwy, ale chyba wrócę do cyfry. Zdjęcia owszem ładne, nie przepala tak jak dslr, ale późniejszy proces obróbki w labie na cyfrowym sprzęcie chyba mija się z celem. Sprzęt analogowy może zostawię do BW?? W tym labie na początku wątku robią powiększalnikiem.

Domyślnie

Ja tak pisalem koloru tam nigdy nie robilem (w czranobialym) ale cz/b a i owszem i bylem bardzo zadowolony
    pan Marek naprawde sie zna na swoim fachu
    ja na negatywach kolorowych to juz ze 100 lat nic nie robilem
    czasem jeszcze robie slajd i czb na srednim (6x6 i 6x9) i tego sie na pewno nie pozbede
    mam jeszcze kilka aparatow malobrazkowych (manuali) i te raczej sprzedam
    jedyne co moze sobie kupie to f5 do cz/b negatywow i moze slajdow (ale na tym to sie trzeba zastanowic)
    i to raczej nie do pracy tylko tak dla przyjemnosci

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów