Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: pilot do D60

Domyślnie pilot do D60

Chciałabym kupic pilot do D60, ale nie koniecznie oryginalny, moze byc zamiennik.
    Na allegro znalazłam ich dośc sporo, ale powstaje pytanie jaki wybrać? http://www.allegro.pl/search.php?str...&change_view=1, kierowac sie cena, czy..? no właśnie czym? a może lepiej iść do sklepu i popytać? co poradzicie
    /*\
    [ O ] D90 N50 8.1 Sigma 10-20 4-5.6 Tamron 70-300 (bosh..) Nie moge tera pisac, jezdem za granicom

Domyślnie

prosze umieszczać pytania w odpowiednich działach - to że "się ma" d60 to nie oznacza, że o wszystko należy się pytać w dziale dotyczącym puszek z serii Dxx. Na forum są odpowiednie działy dla optyki, zasilania, akcesoriów, lamp itd.

A co do pilota... ja bym kupił oryginał... ale to ja. A zamiennik to w zasadzie nie ma znaczenia jaki. Wiekszośc tych z allegro jest podobnie wykonana.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Ja uzywam podrobki (kupilem na alledrogo za 15zl) juz jakis rok i poki co bangla Moim zdaniem nie warto bulic tyle kasy za oryginal.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Osobiście używam zamiennika z Alledrogo i działa. Polecam firmę Phottix - sprawdzony już od trzech tygodni. Problem nie trzymającej baterii w moim egzemplarzu nie istnieje. Cały czas ładnie śmiga na oryginalnej baterii, która była w zestawie razem z pilotem.
    N

Domyślnie

Mam pilota JJC RM-E2 na oryginalnej baterii wytrzymał 2dni, kupiłem nową pobawiłem się chwilę i odłożyłem do szafki, po jakiś 2 tyg potrzebowałem pilota rozładował się po ok 15 zdjęciach, kupiłem już 3 ale nie wsadzam jej do pilota poczekam na moment aż będę musiał go użyć aha taka bateryjka 5zł

Zbanowany
    Miasto
    Księżyc

Domyślnie

Miałem pilocika JJC do D50, śmigał zawodowo, bez żadnych problemów.
    Teraz mam wężyk, też JJC, może luksusowo wykonany nie jest, ale działa dobrze.
    Moim zdaniem, nie ma co przepłacać za tego pilota. Pozytywna rzecz jest taka, że ich ceny spadły. Ja za swojego pilota zapłaciłem coś ok. 30 zł.
    Nie ma co myśleć, tylko kupować, to naprawdę tani bajer, a się przydaje.

Pchelek: chyba jakiś felerny kupiłeś...

Domyślnie

Z tymi pilotami jest tak, że mogą rozładowywać baterię nawet gdy pilot leży w szufladzie. Spotkałem się z takim samym zjawiskiem do programowalnego pilota od bramy wjazdowej.

Ponadto w moim zamienniku JJC w szczelinę z baterią był fabrycznie włożony listek z folii, który zasłaniał styki. Na darmo go tam by nie wciskali :P

Domyślnie

Ja kupiłem na allegro JJC za 10 zł, i smiga aż miło. Nie ma sensu przepłacać za oryginał. Polecam sprzedawce foto-tip.
    D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|

Domyślnie

Też mam zamiennik i też śmiga (chyba też z foto tipa).

Domyślnie

JJC RM-E2 10zl w porownaniu do ceny oryginalnego jak za darmo a dzialanie takie same.Mam juz jakis czas i zlego słowa nie powiem,chociaz przyznaje ze oryginalny ladniejszy

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów