Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Nadchodzi burza?

Czas i tutaj coś pokazać.

Po nabyciu filtra połówkowego Hitech do systemu Cockin P już wiem, że na tym jednym się nie skończy...

1.
    Tutaj jest jeszcze inaczej skadrowane to miejsce:
    Zdjęcie #2
    Zdjęcie #3

Będę wdzięczny za opinie i ewentualną podpowiedź, który kadr tutaj lepiej pasuje.

Serdecznie pozdrawiam.

kulten
    Gość

Domyślnie

Gdyby wyprostować, usunąć paprochy na niebie, wyciągnąć czerń z cienia po prawej będziesz miał przyjemne i poprawne zdjęcie.

Domyślnie

Dzięki za zwrócenie uwagi na paprochy - nie widziałem ich.

Hmn. A mógłbyś pomóc jak wyciągnąć ten cień bo korzystając ze zwykłego "Highlights/Shadows" wychodzi z tego straszna pikseloza.

kulten
    Gość

Domyślnie

Spróbuj ręcznie przy pomocy Dodge tool ustawiony na shadow i delikatnie 5% .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    Gdyby wyprostować, usunąć paprochy na niebie, wyciągnąć czerń z cienia po prawej będziesz miał przyjemne i poprawne zdjęcie.
    mnie drazni w tym zdjęciu nienaturalna niebieskość nieba w PG - poza tym za kultenem

Domyślnie

Chyba widać przejście filtra a to niedobrze.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    mnie drazni w tym zdjęciu nienaturalna niebieskość nieba w PG - poza tym za kultenem
    Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    Chyba widać przejście filtra a to niedobrze.
    i tu właśnie wychodzi poprawnośc użycia i ustawienia filtra połówkowego. Jest to swietny zestaw (harb wie, że też zajeżdżam podobny ) ale użycie go w taki sposób aby nie było widać przejścia i nastepnie odp. obróbka zdjęcia aby kolorystyka nieba nie była "dzika" wymaga wprawy.

Kombinuj dalej kolego userro. Dokup sobie jeszcze osłone p. słoneczną do holdera bo się przydaje i to bardzo. Nad morze lepiej nadaje się połówka z przejściem hard.

Osobiście zajeżdzam juz trzeciego hitecha 0.9 z przejściem soft (bo taki mi najbardziej pasuje - jakoś rzadko fotografuje morze - mam chyba za blisko ) i bedzie czwarty i piąty i 6... bo ten filtr to podstawa.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Obróbki było nie za wiele, żeby nie powiedzieć "wcale".

Hmn. Ale gdzie widać to przejśćie filtra? Bo ja nie za bardzo mogę to rozpoznać, gdyż nie wiem o co chodzi.

-Edit-
    Co do filtra - jestem bardzo zadowolony, ale, że są to dopiero początki mojej przygody to właśnie wychodzą takie a nie inne problemy.

Domyślnie

No, to pewnych poprawkach:
    -wyczyściłem z paprochów,
    -wyprostowałem,
    -pomęczyłem chyba przesycone kolory i poprawiłem trochę WB,
    -wyciągnąlem trochę cienie (moim zdaniem to max, co możgłem z nimi zrobić)

Jak teraz?

Domyślnie

Po poprawkach b.fajnie to wygląda.
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów