Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Kasia pieguska

Domyślnie Kasia pieguska

Witam ponownie....

Wpadła koleżanka na kawe....
    standartowo aparat w dłon i kilka strzałow ktore przedstawiam ponizej.

prosze o oceny

1.

2.

3.
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Jędrzej Gadziński Awatar jendryn
    Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

Ostatnio wrzucasz dużo zdjęc, które w moim mniemaniu są dobrze wykonane, jednak nie przedstawiają nic więcej niż tylko obraz osoby którą fotografujesz. Brakuje mi w tych zdjęciach uczuc, jakiejkolwiek charakteryzacjii bądz historii. Potrafisz zrobic ciekawe b/w ( niestety w tym wypadku b/w za bardzo podkreśla piegowatośc koleżanki) , zdjęcie nr. 2 z tego setu zupełnie tutaj nie pasuje. Do mnie niestety nie trafiło.

Domyślnie

Jakoś nie do końca do mnie przemawiają, najbardziej 1, ale to i tak nie to...

Domyślnie

Piegi tak, ale w kolorze. Na trójce przesadziłeś z ich wyeksponowaniem - twarz wygląda jak ochlapana błotem.
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jendryn Zobacz posta
    Ostatnio wrzucasz dużo zdjęc, które w moim mniemaniu są dobrze wykonane, jednak nie przedstawiają nic więcej niż tylko obraz osoby którą fotografujesz.
    Portret własnie to ma przedstawic.... osobe fotografujaca...
    przedstawiam zdjecie ( osobe ) tak jak ja widze... zero jakiegos sztucznej artystyki... naturalnosc

i tak wlansie ma wygladac moje portretowanie
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Konwertując zdjęcia do BW, oszpeciłeś dziewczynę wiele bardziej, niż wygląda w rzeczywistości, co wnioskuję po zdjęciu nr 2
    Jeśli sama modelka nie ma nic przeciw, to w porządku.
    D700, N24-70/2.8, N50/1.4 D, N70-200 VRII, Sigma 85/1.4, SB-800, SB-900, Manfrotto, Lastolite, Cokin

Domyślnie

jendryn poruszył temat który też wpadł mi do głowy ostatnio, ale nic nie mówiłem, bo w sumie po co Właśnie o to chodzi - odnoszę wrażenie, że takie nieco przypadkowe mini sesje "spotkałem koleżanke na drodze" w efekcie są słabsze niż gdy umówisz się z modelką, przemyślisz wcześniej co ma być i jak itd... Nadal takie spontany kończą się dobrymi fotkami, bo to nadal Ty trzymasz aparat w dłoniach, ale to jednak nie to samo...

Ale jeśli tak podchodzisz do sprawy to ok - cieszymy sie razem z Tobą

Artur Jonik
    Gość

Domyślnie ...

Jedynka mi sie podoba, naprawde fajny Katarzynka ma portrecik. 2 tragicznie skadrowana mz. Trojka nie, za obrobke j/w

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanibal Zobacz posta
    Portret własnie to ma przedstawic.... osobe fotografujaca...
    chyba fotografowaną. Portret ma pokazywać CZŁOWIEKA. A nie szkielet obciagniety skóra przecie. A człowiek - to własnie owa skóra+emocje i charakter.
    Popieram przedmówców - tu mamy chyba tylko ta skórę.

Domyślnie

Dla mnie tylko jedynka, pozostałe wyglądają na zwykłe pstryki.

Cytat Zamieszczone przez Roman K. Zobacz posta
    Konwertując zdjęcia do BW, oszpeciłeś dziewczynę wiele bardziej, niż wygląda w rzeczywistości, co wnioskuję po zdjęciu nr 2
    Jeśli sama modelka nie ma nic przeciw, to w porządku.
    Eno... bez przesady. Na jedynce fajnie wygląda, nie wiem o co Ci chodzi...
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Uprawnienia umieszczania postów