Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Hiszpan - Dawid

Domyślnie Hiszpan - Dawid

Jako ze moj znajomy sie zgodził wyskoczylismy na godzine na muskross abbey w celu zrobienia kilku zdjec oto efekty mojej pracy.

prosze o konstruktywne komentarze...

1.

2.
    (ps. wiem ze stopa przycieta)

3.

4.
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

1. Nastrojowa sylwetka
    2. Bardzo męski i ładny portret. Niezwykle atrakcyjny facet.
    3. Trochę mniej w moim stylu. Może innym będzie się podobało.
    4. Fota pełna emocji. Coś jakby smutne pożegnanie.
    Ponieważ akcent na 4-ce jest na smutną ekspresję twarzy to z mojego punktu widzenia zbędny jest łuk. Sama zieleń w tle by wystarczyła. Chociaż może się mylę...

Nie mogę się zdecydować czy lubię najbardziej 2 czy 4. Piękno modela na 2 vs. smutne emocje na 4. Będę losować...
    W ogóle bardzo, bardzo ciekawy model. Skąd ty bierzesz te modele i modelki? Pracują dla ciebie?
    Muszę też powiedzieć że każda Twoja kolejna sesja jest lepsza od poprzedniej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo
    W ogóle bardzo, bardzo ciekawy model. Skąd ty bierzesz te modele i modelki?
    Muszę też powiedzieć że każda Twoja kolejna sesja jest lepsza od poprzedniej.
    dzieki swiatlo liczylem na twoj komentarz...
    model to moj dobry znajomy Dawid ktory serwuje najleprza kawe w outlet centre w Killarney ( kawa LATE ) ze ja tam pracuje ostatnio i pokazywalem mu swoje zdjecia wiec powiedzial ok jesli chodzi o dziewczyne ktorej nie widac twarzy na tamtych zdjeciach to Moja Pani M

reszta modelek z pozostałych sesji natala i liba.. to moje bardzo dobre kolezanki ktore czasem "pracuja ze mna"

pozdrawiam
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanibal
    model to moj dobry znajomy Dawid ktory serwuje najleprza kawe w outlet centre w Killarney ( kawa LATE ) ze ja tam pracuje ostatnio i pokazywalem mu swoje zdjecia wiec powiedzial ok jesli chodzi o dziewczyne ktorej nie widac twarzy na tamtych zdjeciach to Moja Pani M
    reszta modelek z pozostałych sesji natala i liba.. to moje bardzo dobre kolezanki ktore czasem "pracuja ze mna"
    pozdrawiam
    Musisz mieć ciekawą i przekonywującą personality że te modele tak za Tobą bez problemu idą...
    Ja swoją 22-letnią córkę namawiam od miesięcy i bez rezultatu. Podobnie z moim 19-letnim synem. Według nich pozowanie to obciach!

Domyślnie

powodzenia z namawianiem,... pokazuj zdjecia moze ci sie uda ich namowic
    czekam na zdjecia

Domyślnie

nr 3 najlepsze. mimo, że model sie patrzy w obiektyw to własnie ono jest naturalne - a nie sztuczne jak nr 4. To dziwne, bo najczęsciej jak sie model patrzy w aparat to wyglada na pozowane, a jak nie patrzy to wyglada naturalniej. Tu na odwrót.
    nr 1 - tak naprawdę nie wiadomo co jest tematem zdjęcia. mogłes równie dobrze zrobic z tego krajobraz obramowany łukiem. bez modela. oprócz tego zabrakło swiatła na plecach. Ale to już drobiazg.
    nr 2 - przeszkadza mi skrót wyprostowanej nogi i "ciężkie" czarne drzewo nad głową, w dodatku głowa go dotyka. Mogłoby tworzyć ramę, gdyby było bardziej ucięte i jasniejsze.

To były zdjęcia pozowane - więc miałes kontrolę i mogłeś manewrowac modelem.
    zwracaj uwagę przy komponowaniu co się dzieje w tle
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Uprawnienia umieszczania postów