Wychodzi na to ze dobre i tanie to mogą być tylko towary na półce w Hipernowie...
Szukaj
Wychodzi na to ze dobre i tanie to mogą być tylko towary na półce w Hipernowie...
никон
Kup najdrozszy na jaki Cie stac. To chyba najsensowniejsze wyjscie. Nikt Ci tutaj nie poleci jakiegos gowna za 200 zl, bo to nie sa statywy w naszym rozumieniu.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Spoko kupuje gowno !!!
Z tego co piszecie amatorka .... <czyli tacy ludzie jak ja> musza kupic sprzet za duza kase zeby odpowiadal WASZYM wymaganiom ....
Sprzet za 200 ---300 zl to syf... okk skoro tak mowice.... to tak musi byc...
ja sie na tym nie znam ale troche ... zdziwila mnie Wasza opinia ze jak cos kosztuje 200 zl to jest syf i koniec ... to kupie sobie jakis syf .. :P i nie podziele sie z wami opinia :P bleee......
Dużo ludzi miało takie statywy i powinien ktos zrobic jakis faq na temat takich tanich statywów. Jest tego na rynku bardzo duzo i dobrze by było sie dowiedziec który z powiedzmy 3 statywów za 2 jest bardziej gówniany a który mniej...
никон
A ja np. poleciłem gówno za 200 zł i jestem TUTAJ![]()
Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
fanaberiafoto.eu
Wiesz... Lataja nam jakies tam opinie. Wiekszosc z nas przerobila to na sobie. A teraz -- chcemy Ci tego oszczedzic, tlumaczac Ci, ze dobry statyw kosztuje. Hmmm... czy raptem 200-300 zl roznicy pomiedzy smieciem, ktorego wyrzucisz po pol roku uzywania, a statywem, ktorego mozesz uzywac latami (z takim samym efektem jak na poczatku) -- ma dla Ciebie az takie znaczenie?! Jesli tak, to ok. Kupuj smiecia. Powodzenia.Zamieszczone przez fxd
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Czyli ze dobre minimum to MF O55 + jakas głowica tak??
никон
Nie no spoko ale jak ja mam wydac na statyw kolo 800 zl to wole sobie jakies szklo kupic.....
A moja przygoda ze statywem dopiero sie zaczyna i nie widze potrzeby kupna statywy za duza kase... .
tym bardziej ze "amotor" ze mnie straszny ^^
M.Szabelski za chyba kupie takie gowno tylo ciekawy jestem jak to sie ma do 540-tki ^^ktora sie bawilem i mi sie spodobala!
Jak sie zepniesz, to i za 600 cos skompletujesz.Zamieszczone przez fxd
Ale zrozum -- statywu sie nie rozpatruje tak jak korpusu aparatu. Ze jak Cie "wciagnie" to kupisz sobie lepszy... Lepszy -- to mozna sobie kupic -- po takiej np. 190tce czy 055tce -- np. jakis odpowiednik z wlokien weglowych...Zamieszczone przez fxd
Podstawowym zalozeniem statywu jest stabilne utrzymanie zestawu foto. Kupisz shita za 200-250 zl -- i owszem -- potrzyma Ci taka D50tke z 50tka czy nawet kitowym... Potrzyma raz, drugi, trzeci... Po skonczeniu zdjec za czwartym razem, bedziesz sie dziwil, ze masz jakies takie nieostre (poruszone) zdjecia. I to bedzie wlasnie to. Statywy dziela sie na takie, ktore spelniaja swoje zadanie i na takie, ktore tego nie robia. Ty chcesz kupic ten drugi... Ale to nie statyw. To tylko dobry interes dla producentow tego smiecia, zeby wyciagnac kase od ludzi takich jak Ty -- ktorzy mysla, ze ceny statywu stopniuje sie od zera. Nie. Plastiki czy aluminiaki z zintegrowanymi plastikowymi glowicami, to nie statywy... To komedia.
www.SALDAT.pl
Spoko ale nie stopniowalem od zera:P tylko od 50 zl hehe![]()
Przekaz zrozumialem wiec pozostaje zbierac i jeszcze raz ziberackase!
Ale jak dla studenta wydatek rzedu 600 zl na statyw to troszku duzo ale moze za 2 miesiace .. kupie cos porzadnego ^^:P
Moze ktos zna jakis sklep we Wrocq gdzie mozna zobaczyc owe "coodenka" ??
Skontaktuj się z nami