Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Nikon D60

Domyślnie

niczego nie wychwalam, też wolałbym mieć bagnet metalowy, ale nie płaczę nad tym że jest z plastiku i lada chwila mi z tego powodu odpadnie

co do szkieł to moja prywatna opinia, po prostu zamiast lepszej konstrukcji wolę mieć większy zakres ogniskowych i tyle

z czego by bagnet nie był, jak aparat walnie na glebę to już raczej po zawodach...
    a w tym przypadku, o którym mowa na forum, to chyba nie było tak drastycznie, nie jestem pewny ale chyba przy wyjmowaniu z plecaka okazało się że coś jest nie tak
    D50 i parę klamotów l
    Zapraszam na
    TMS fotogaleria

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=100990

i bez względu na to czy to 18-55 czy 19-135 czy inny... plastik to plastik... mocniejsze uderzenie...
    IMO w tanich obiektywach, lepiej że plastik! Przy crash teście na rowerze, obiektyw za trzy stówy się rozleci ale body przeżyje. Jakby był z metalu to... *&%#$...
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Mam tylko jeszcze jedno pytanie dotyczące tego jak ostrzy ten obiektyw, bo często spotykam się z opiniami, że to mydełko, a wtedy to pomyślałbym nad 18-105 VR podobno jest bardzo ostry.

Domyślnie

mój 18-135 jest bardzo kapryśny, raz jest ok, innym razem mydło, ogólnie jestem zadowolony,
    tutaj są testy obu szkieł, a wyniki już sam musisz sobie zinterpretować, w zależności od tego co jest dla Ciebie najważniejsze,
    Gdybym ja miał w tej chwili podjąć decyzję to wziąłbym zestaw z 18-105, biorąc pod uwagę wykresy jest ostrzejszy no i ma VR,
    więc jeśli różnica w cenie nie jest duża to myślę że 18-105 jest lepszym wyborem
    D50 i parę klamotów l
    Zapraszam na
    TMS fotogaleria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T-M-S Zobacz posta
    jeśli różnica w cenie nie jest duża to myślę że 18-105 jest lepszym wyborem
    Gdzieniegdzie 18-105 jest tańszy.
    Jest ostry.

Ach, 18-70 to 52mm, a 18-135 to 117 mm - fakt, że to "parę" milimetrów. Ale to ponad 100%. MZ różnica jednak jest.
    A argument, że poza 18-70 reszta to zapchajdziury jest ... niesamowity.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez telly Zobacz posta
    A argument, że poza 18-70 reszta to zapchajdziury jest ... niesamowity.
    tak i potem każdy mniej doświadczony posiadacz lusterka, bazując na takich i podobnych opiniach ciuła pieniążki,
    albo traci czas przeglądając testy co lepszych szkieł, zamiast trzaskać kitem foty i mieć z tego przyjemność
    D50 i parę klamotów l
    Zapraszam na
    TMS fotogaleria

Domyślnie

Jeszcze raz dzękuję wszystkim za wypowiedzi na ten temat. Na początek zakupię D60 z N18-70, później gdy będę dysponował odpowiednią suma pieniędzy pokuszę się o stałke N35mm i jeżeli będzie taka potrzeba to SB600, lub SB800;D. Ten temat uważam już za zamknięty.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów