Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Ghost army

Domyślnie

Krawędź wody rewelacja, całość mroczna i piękna

Domyślnie

Bardzo ciekawy motyw i wykonanie.Za kolegami poziom wysoki
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

Kulten, czytając opis wykonania tej fotki miejscami nie czaję o co biega... Jakie książki / strony w necie przeczytać? (wiem, głupie pytanie)

kulten
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leatherface Zobacz posta
    Kulten, czytając opis wykonania tej fotki miejscami nie czaję o co biega... Jakie książki / strony w necie przeczytać? (wiem, głupie pytanie)
    Najlepsza metoda to oglądanie zdjęć innych oraz powolne dłubanie w PSie by wypracować sobie własne metody. W życiu nie przeczytałem żadnej książki. W necie jedyna rzecz z jakiej skorzystałem to ten fragment o metodzie ostrzenia.

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Żadna filozofia. Kulten po prostu wie jakie narzędzie służy do uzyskania jakiego efektu. Posiedzisz rok w Photoshopie to się nauczysz. Żadna książka ani tutek nic Ci nie dadzą. Po prostu musisz sam wiedzieć co chcesz mieć na zdjęciu i do tego dążyć za pomocą dostępnych narzędzi. Myślę, że jedyną stosowną lekturą jest podręcznik/instrukcja PSa oraz doskonalenie własnej inwencji twórczej. Bo tak jak widzisz w przypadku kultena - PP to jedno a kadr, ekspozycja, kompozycja to drugie... i jedno z drugim musi grać.

pozdr, P.

kulten
    Gość

Domyślnie

Piotrku, już wiem kto będzie mnie bronił jak coś przeskrobię .

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów