Znakomite.
Szukaj
Znakomite.
Fotoamator + Nikon D300, FujiFilm S5 Pro, Fujifilm X10 i XT-10
Pozdrawiam. M.K.
bomba - pochwalisz się trochę jaką techniką robisz takie śliczności ?
No i po co się rozpisywać - bardzo dobre i tyle
Choć ja osobiście ostatnio jestem za agresywnymi bw, mocno kontrastowymi to i tak mi się podoba.
Kolejne świetne zdjęcie! Gratki!
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
Połączyłem posty żeby było widać poprawki
Następnym razem wyślij do mnie PW to Ci podmienię zdjęcie![]()
A co do samego zdjęcia to jest naprawdę niezłe![]()
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Model: NIKON D200
Shutter Speed: 5 second
F Number: F/8.0
Focal Length: 10 mm (Sigma 10-20)
ISO Speed: 100
Date Picture Taken: Dec 28, 2008, 4:15:35
Zamontowanego miałem tylko polara. Jedna ekspozycja. 1 RAW. Obróbka zaczęła się od przebudowy do kwadratu i wyprostowania. Następnie Zdjąłem kolor blue i cyans na -50 i znacznie odjąłem im światła. Pozostałe kolory też zredukowałem ale nie do końca. Tak by uniknąć czystego bw. Dokonałem tego w Hue/Saturation. Następnie chyba z 2x jeśli pamięć mnie nie myli dałem czarny gradient na 20% krycia i na overlay. Potem o tej samych atrybutach dałem jeszcze 2x gradient ale o innej tonacji lekko żółtawej i delikatnym granacie. Potem dopieszczenie Dodgem i Burnem i czasami Spongem jeśli gdzieś kolor zbyt mocno się przebił. To w sumie zajmuje najwięcej czasu bowiem na podglądzie 100% dokładnie przeglądam całe zdjęcie by nic mi nie umknęło. Na koniec ostrzenie metodą polecaną przez kolegę Światło czyli 2x sharpen na 1.6 docelowego rozmiaru i na zduplikowanej warstwie by móc odjąć w razie gdzieniegdzie siłę efektu. Możliwe jeszcze, ze dałem linear contrast.
I to wszytko.
Jeszcze raz wielkie dzięki za tak pozytywny odbiór mojej pracy.
Jarku - będę pamiętał następnym razem. Dzięki .
piękne dzięki![]()
Skontaktuj się z nami