Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Interwalometr - jak ustawic?

Przewertowalem cala instrukcje, o interwalometrze przeczytalem z 5 razy a i tak nie moge skumac jak on dziala.
    Ja mu ustawiam 1min, 2 interwaly i 2 zdjecia na interwal. Dla mnie logiczne jest, ze wtedy aparat zrobi dwa zdjecia, kazde w odstepnie 30sec (1min/2), a tu lipa. Aparat trzaska dwa zdjecia zaraz na poczatku, czekam ta minute i znowu. To jak w takim razie ustawic, zeby zdjecie bylo co 30 sec?

Domyślnie

ustaw wartosc interwalometra na 30 sek
    1 zdjecie na interwal.

no i juz - bedziesz mial zrobione jedno zdjecie do 30 sek.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Ustawic interwal na 30 sec, 2 interwaly i 1 zdjecie na interwal.
    HP 210c, CF Kingmax 16mb, CF HP 4mb, pokrowiec

Domyślnie

interwał - 30 s
    liczba interwałów - tyle ile potrzebujesz zdjęć
    liczba zdjęć na interwał - 1

Domyślnie

Ok, dobra, na to tez wpadlem, ale to lipa troche. W takim razie chce robic zdjecie co 15sec, a wiec ustawiam interwal na 15sec i 1 zdjecie. W takim razie wychodzi, ze max moge robic (999 / 4) minut zdjec, co daje te 250min, ktore rownaja sie raptem 4 godzinom. Raczej dobrze licze, prawda? A jak chce zdjecie co 5 sec, to wychodzi 999 / 12 = 12minut :/

Domyślnie

o kurczaczki, 1 tys zdjęć to mało? 150 takich eksperymentów i kupujesz nowe body. Przy pracy na RAW bys musiał miec karty CF 64 GB by tyle fotek zmieścić. Do czego ci tak duże ilości zdjęć?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jacku, do niczego. Po prostu znalazlem kolejny powod, dla ktorego warto zrobic OT, ba zeby zmienic na Canona
    A tak powaznie, to chcialem porobic dzisiaj kilka eksperymentow i tak sobie ustawiam ustawiam te interwaly i cos mi nie pasowalo do mojego myslenia. Az moja kobieta zaczela sie ze mnie smiac, jak wyciagnalem instukcje

Domyślnie

dlatego dla mnie camera control pro rzadzi w tych przypadkach. albo mc-30
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Szkoda sprzętu na takie zabawy (o ile to zabawa). Wbrew pozorom cyfrowa klatka też kosztuje.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

no to przeciez jest 40 sekund
    po cholere ci dluzsze ujecie?
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów