Close

Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Domyślnie Kombii - kolorowo i rockowo

Witam
    niedawno były dni mojego miasta... jako główna atrakcja koncert Kombii. Wziąłem aparat choć podejrzewałem, że będzie ciężko coś sfocić. Przedarłem się z wielkim trudem przez ogromny tłum, docierając do miejsca oddalonego od sceny o jakieś 15 metrów. Ludzi ciągle przybywało...
    Ogólnie chcę powiedzieć, że:
    a. praktycznie jest to mój pierwszy koncert więc lekka trema
    b. stałem w jednym miejscu, stąd niezmienna perspektywa
    c. robione 18-200vr głównie na 200mm, iso 800 - 1000, tryb M, niektóre są z cropem; lekko wyostrzone
    d. plusem jest fakt, że przy 200mm i 15m odległości można czasami wykadrować bez widocznych przede mną głów
    e. na bank przeszkadzał osobnik z kamerą tuż przed samą sceną
    f. czasami musiałem stawać na palcach, czasami uderzałem kogoś tulipanem w głowę ;]]]]

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Domyślnie

Nie będę oceniał techniki, narzuca mi się tylko jedna uwaga: Na siłę upchałeś te zdjęcia. Po co np. wrzuciłeś 4? Taka wizja artystyczna? Na moje oko to ktoś wlazł Ci w kadr i popsuł ujęcie. Z tego samego powodu odpuścił bym również 9 i 12. Najlepsza mz. 8 - wygląda jakby Skawa dostał znak od Boga (oczywiste skojarzenie z BB). W sumie to gdybyś zostawił tylko 2, 5, 8 i 10, oraz ewentualnie 13 jako bonus powiedziałbym, że niezła pamiątka.

Uprawnienia umieszczania postów