Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Domyślnie

Migający napis CLOCK oznacza, że bataria podtrzymująca zegar jest rozładowana, a ta z kolei jest ładowana z głównej baterii. Być może problem leży po stronie baterii. Spróbuj użyć innej baterii i sprawdź na liście na stronie NIKONa, czy twoja EN-EL3 nie jest w puli wadliwych baterii. Mojemu koledze właśnie bateria sposodowała blokadę D70.

Oszczędny w słowach Awatar Heimdall
    Miasto
    Jasło&Kraków

Domyślnie

PS: sprawdź też co się dzieje jak wciśniesz przycisk służący do podglądu głębi ostrości. Aparat powienien ruszyć przesłoną jesli jest ustawiony mniejszy niż maksymalny jej otwór.
    chodziło mi odnośnie tej rady
    D50 Nikkor 18-70 + N70-300G + Raynox DCR250 + 055PROB + 486RC2 + Pilocik

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

ehhh...kolega nie zauważył, że masz D50, a takowy jest w D70 :P

ostatni pomysł jaki mi przyszedł do głowy...wyjmij baterię i odstaw aparat na kilkanaście godzin, baterię naładowaną włóż i wyzwól migawkę...nawet kilkanaście razy...jeśli po tym nie ruszy, to jeszcze raz reset, ponownie próba i...dalej to już tylko serwis
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Oszczędny w słowach Awatar midab
    Miasto
    Ostrów Mazowiecka

Domyślnie

powiem tak próbowałem chyba wszystkiego Err zostalo nic nie moge zrobic do serwisu sie chyba nie dodzwonie ale bede probował chyba pojade tam osobiscie bateria wyjeta na cala noc i reseta robilem clock pojawil sie po resecie chodzi o czas nie byl ustawiony w polu gdzie sie wyswietla przyslona jest Err wiec chyba Serwisko mie czeka dzieki za rady
    Pozdrawiam Michał ''midab''

Domyślnie

Witam, już pisałem kiedyś o tym, miałem bardzo podobnie, blokowała mi się migawka, wystarczyło wstępne podniesienie lustra i cieńkim śrubokrętem opuszczenie migawki w dół
    Suzuki SV 650N

Miasto
    Ostrów Mazowiecka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mazilis
    Witam, już pisałem kiedyś o tym, miałem bardzo podobnie, blokowała mi się migawka, wystarczyło wstępne podniesienie lustra i cieńkim śrubokrętem opuszczenie migawki w dół
    A wiec zrobilem jak mówiles Aparat działa dziekuje bardzo za podpowiedz ulzylo mi.
    po wielu probach dodzwonilem sie do serwisu udzielono mi info o jakis dwoch swiatelka ktore swieca na zielono i milem je nacisnac i mial sie zresetowac aparat czy oby napewno siedzą tam specjalisci?? az sie boje pomyslec co to by bylo jak oddal bym aparat migawka do wymiany czy jak dziekuje jeszcze raz za porady i Pozdrawiam wszystkich

Domyślnie

Możesz ten zabioeg opisać dokładniej? Jak Ty ją opuszczałeś śrubokrętem? Na siłę jakoś czy wystarczyłą ją dotknąć i "spadała"?

Miasto
    Ostrów Mazowiecka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aries.mehehe
    Możesz ten zabioeg opisać dokładniej? Jak Ty ją opuszczałeś śrubokrętem? Na siłę jakoś czy wystarczyłą ją dotknąć i "spadała"?
    Ja delikatnie unislem lustro i opuscilem powolutku migawke trzeba znalesc takie miejsce by jej nie uszkodzic opuszcza sie swobodnie a wrecz moge powiedziec ze w moim przypadku opadla od polowy sama teraz jest wszystko. tyle moge ci podpowiedziec.
    Jeszcze raz dziekuje za podpowiedzi!

Domyślnie

Witam, jak pisałem wcześniej, robiłem to po piwie, nie jednym, czyli bardzo delikatnie (migawka to rzecz święta w aparacie) w trakcie blokowania się lustra zauważyłem, że migawka się nie otwiera, wykorzystałem chwyt w menu wstępnego podnoszenia lustra i też migawka się nie otworzyła, więc do dzieła... Cieńkim śrubokrętem zahaczyłem za dźwigienkę łączącą listki migawki i baaardzo delikatnie opuściłem do dołu, do połowy doszła praktycznie sama, później minimalnie docisnąłem do końca, coś tam w środku leciutko zaskoczyło i już, od tamtego czasu zrobiłem ponad tys. zdjęć i jak narazie wszystko ok
    Suzuki SV 650N

Domyślnie

mam pomysł. moze zalozymy serwis konkurencyjny dla NP? puścimy ich z torbami jak tu tacy specjaliści
    D200.D700.SB800.SB900x2.N14-24.N24-70 ... czytał Lucjan Szołajski
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów