Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fialkow Zobacz posta
    i jeszcze coś Canon niech się zajmie produkowaniem kamer, a nie aparatów
    O przepraszam, kompakciki robi świetne. Lustrzanki to znajomym polecam Nikona (współczesne, bo stare manualne to i Canon robił świetne), ale kompakciki Canon ma fajniejsze wg mnie.

Arciu, czekam niecierpliwie na wieści. Żarty żartami, ale ciekawe jestem co powiedzą
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bolesławiec

Domyślnie

Zgadzam się. Brat i paru fotografów od nas wspominało, że Canon robił świetne analogi ale to już nie moje czasy- jestem co najmniej cztery lata za młody Jak zacząłem zabawę z fotografią był już D70 i to właśnie D70 był pierwszym aparatem, jakim świadomie zacząłem robić zdjęcia. Dopiero niedawno (ok. rok temu) przerzuciłem się na D300. D70s pomijam, bo jakoś strasznie nie różnił się od D70 z tego, co pamiętam.

A co do kompaktów- Sony też robi dobre aparaty kompaktowe. A Carl Zeiss robi dość dobre obiektywy do kamer. Wiadomo, że to nie to samo, co Fujinon lub Canon, ale chyba tylko te trzy firmy mają coś do powiedzenia, jeśli chodzi o obiektywy do kamer. Carl Zeiss ma jedną wadę- robi obiektywy wbudowane w swoje Sony, a nie wymienne, tak jak Fujinon i Canon. Może i dobra firma, ale plastikowa jak Sony...

Niech Nikon zacznie produkować kamery, to może pobije Canona... A jak nie kamery, to chociaż obiektywy do kamer. (ale wątpię w to i spodziewam się krytyki po tym zdaniu). No i kolejny raz nie na temat, ale wybaczcie- film jest dla mnie czymś prawie tak ważnym jak fotografia
    D300, Nikkor 24-70 2.8, Nikkor 85mm 1.8, Nikkor 18-200 VR, 3x SB-900

Domyślnie

Powie, że w ramach gwarancji nie czyszczą. Ja mam akurat trochę syfów pod górnym TV i przy okazji wizyty, podpytałem się co i jak.
    W D50 samemu sobie wyczyściłem, ale w d300 oczywiście śrubki są pod gumami po 100 zł, tak więc....:-/
    Czyli wszystko przez te gumy

Domyślnie

Nie wiem czemu temat wzbudza tak wiele żartów. Zgromadzenie pyłków w rogu, pod szybką wyświetlacza, wskazuje wyraźnie na nieszczelność korpusu w tym miejscu. Nie można zakładać z góry, że gwarancja nie obejmie naprawy tej usterki, bo: "Nikon nie czyści w ramach gwarancji". W mojej opinii, jest to wada produkcyjna (bo korpus ma być uszczelniony) i jeśli ujawniła się w ciągu roku od daty sprzedaży powinna być bezpłatnie usunięta. Tak samo jak odklejające się gumy. I trzeba takich napraw od Nikona wymagać!

Domyślnie

Choć mam D80 a nie d300 to jedno mamy wspólne pył za szybką wyświetlacza i co ciekawe też mam go w prawym górnym rogu. Może to zbieg okoliczności, albo coś tam jest, że przepuszcza ten syf właśnei w tym miejscu. D80 nie uszczelniane, ale d300 dziwna sprawa. Mam zamiar zakupić d300 w przyszłym tygodniu oby mi się nie pojawił ten sam problem;/.
    NIKON D300+ MB-D10+ NIKKOR AF-S 80-200 2.8

Domyślnie

Pod wpływem tego tematu sam dokładnie sprawdziłem swoje D200, jestem drugim właścicielem, aparat ma ponad 2 lata, jest traktowany bez szczypania się i nie ma ani jednego pyłka pod wyświetlaczem. Myślę że w D300 powinno się to zgłosić do serwisu, pucha miała być szczelna a nie jest.
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Domyślnie

Też bym na serwis oddał, d80 nie uszczelniana i miało prawo to powstać a używane co weekend w motocrossie więc zapylenie straszne. Pewnie i tak serwis będzie chciał się wykręcić, że gwara tego nie obejmuje.
    NIKON D300+ MB-D10+ NIKKOR AF-S 80-200 2.8

Domyślnie

Oddam do serwisu -to na pewno. Potrzebuję jedynie wrócić fizycznie do domu a to już, już. Oczywiście podzielę się doświadczeniami.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 17-06-2009 o 09:14 Powód: pis. ("napewno")

Domyślnie

W oczekiwaniu na relację...

Cytat Zamieszczone przez fialkow Zobacz posta
    Zgadzam się. Brat i paru fotografów od nas wspominało, że Canon robił świetne analogi ale to już nie moje czasy- jestem co najmniej cztery lata za młody
    Weź nie marudź, kup sobie analoga, teraz są śmiesznie tanie
    Nikon F4, Canon AE-1 czy jak mu tam... wypas. Takie pierwsze z brzegu z tych, które lubię.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Tanie zależy w jakim sensie. Filmy i wywoływanie sporo kosztuje.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów