Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Dlaczego miałby to czyścić nikon w ramach gwarancji - która z założenia chroni nasze interesy w razie niesprawności sprzętu wynikającej z wad urytych ??
    Chyba że D700 Arcia ma wadę ukrytą w postaci nieszczelności (nie wiem, uszczelka na taśmie produkcyjnej się zapodziała?), ale tego się nie dowie na forum, tylko jak pójdzie do serwisu.

Arciu, wspieram Cię i będę kibicował, rozumiem emocje, też bym się wkurzył na pyłki w "uszczelnianym" sprzęcie, ale najpierw bym zadzwonił do serwisu
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bolesławiec

Domyślnie

Uprzedzam, że będę pisał nie do końca na temat

Ktoś napisał, że serwis Nikona jest do bani. Nie zgadzam się z tym. Serwis nikona jest świetny!

Naprawili już nam kilka D70, D40 mojego znajomego itd.
    Wszystko błyskawicznie i za frajer. D70 jest już daaaaawno po gwarancji, a serwis naprawił go za frajer i napisał, że to była wada fabryczna. Innym razem szybko, dobrze i dość tanio naprawili innego D70, który się zalał piwkiem...

Do dupy to jest serwis JVC, bo nie potrafią naprawiać kamer, bo nie mają książek serwisowych do profesjonalnego sprzętu... Trzymali kamerę (Jvc ProHD GY-HD100) 3 miesiące i jej nawet nie dotknęli!!!!! a pan Mieciu naprawił ją w jeden dzień i wziął za to 5zł... Nie polecam! A żeby jakąś część zamówić do JVC, to trzeba "napisać podanie i dodać 2 zdjęcia", uprzejmie ich poprosić, a najlepiej, to samemu popłynąć statkiem do Japoni po np. głupią ładowarkę do baterii, wizjer, czy jakąś pierdółkę. Już nie mówię o tym, że wizjer kosztuje ok 6 tyś... ;/ A obiektyw więcej niż kamera z obiektywem Paranoja! Dlatego polecam Canona XL-H1A. Gorsza kamerka od JVC, ale mniej stresu, problemów, łatwiejsza i pewnie nie ma problemów z częściami, bo to kultowa kamerka (seria XL jest produkowana kupę lat).

Przepraszam, że nie na temat, ale wielu z was ma do czynienia z weselami, kamerami itd.
    D300, Nikkor 24-70 2.8, Nikkor 85mm 1.8, Nikkor 18-200 VR, 3x SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta

Arciu, tak trudno napisać / zadzwonić do serwisu i spytać u źródła? Nikon wyłączył stronę www i telefony? Zabunkrowali się? Chyba nie, bo jak ostatnio byłem, to mnie wpuścili do środka, nawet ze mną porozmawiali i załatwili co chciałem. Wow.
    Nie mogę zadzwonić bo nie mam nic na karcie

Po to są fora żeby się doświadczeniami różnej maści wymieniać.Tak przynajmniej sądzę ja

Załadowałem kartę i jednak jutro zadzwonię i podzielę się wiedzą
    Ostatnio edytowane przez arciu102 ; 31-05-2009 o 22:31 Powód: uzupełnienie informacji

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bolesławiec

Domyślnie

i jeszcze coś Canon niech się zajmie produkowaniem kamer, a nie aparatów, bo to im idzie naprawdę dobrze! Od obiektywów Canona lepsze są tylko obiektywy Fujinion (te montowane w JVC, telewizyjnych Sony i telewizyjnych Panasonicach. Ale Canony czasem też w tych telewizyjnych montują i świetnie sobie dają radę).
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 31-05-2009 o 23:32 Powód: pis. ("na prawdę")
    D300, Nikkor 24-70 2.8, Nikkor 85mm 1.8, Nikkor 18-200 VR, 3x SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    ale nie piszemy o odpryskach na matrycy, o rdzewiejącej ubudowie, tylko o kurzu który mamy w aparacie. tak jak napisał JK; uszczelniane body trudnie zasysają o środka, ale takżę drudniej oddają. Największy otwór do zasysania śmieci to bagnet i jestem w 100% przekonany, że większośćsyfu w naszych aparatach sami sobie tam wpuściliśmy w trakcie wymiany obiektywów. Dlaczego miałby to czyścić nikon w ramach gwarancji - która z założenia chroni nasze interesy w razie niesprawności sprzętu wynikającej z wad urytych ??
    No to jest dziwne bo matrycę mam czystą jak łza niemowlaka. Nie przekładam obiektywów za często a jesli ju to jakoś tak naturalnie starm się zachować wszelkie możliwe środki ostrożności względem pylącego otoczenia.

A Nikon miałby to czyścić ponieważ według mnie nie wywiązal się z umowy kupna/sprzedaży i dostarczył mi sprzęt niezgodny z opisem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arciu102 Zobacz posta
    .... A Nikon miałby to czyścić ponieważ według mnie nie wywiązal się z umowy kupna/sprzedaży i dostarczył mi sprzęt niezgodny z opisem
    To Nikon ci sprzedał ten aparat? Masz fakturę z Nikon Polska?
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    To Nikon ci sprzedał ten aparat? Masz fakturę z Nikon Polska?
    Oj czepiasz się

Domyślnie

Ej, a może sprawdzisz gdzie jest nieszczelny ten D700? Weź zakręć na nim jakiś obiektyw z uszczelnionym mocowaniem i wsadź do wiadra z wodą. Z miejsca gdzie będą wylatywać bąbelki dowiesz się o nieszczelności Ja nie mam pyłu pod LCD, jedynie na
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Ja bym jeszcze sprawdził, czy to kurz swojski. Bo jesli dla przykładu to pyłek kwitnącej wiśni, gwarancja obejmie jako wade fabryczną. Bezapelacyjnie
    pozdrawiam
    ff

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Ej, a może sprawdzisz gdzie jest nieszczelny ten D700? Weź zakręć na nim jakiś obiektyw z uszczelnionym mocowaniem i wsadź do wiadra z wodą. Z miejsca gdzie będą wylatywać bąbelki dowiesz się o nieszczelności Ja nie mam pyłu pod LCD, jedynie na
    JUż wypłukałem ten brud myjką ciśnieniową Nikona

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów