Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witold68 Zobacz posta
    Myslałem że tylko ja to mam z tymi smugami, to niemozliwe zebyś miał je od nowości, powiem brzydko, ale inaczej się nie da- strasznie mnie to [-moderacja-]! To ma być szczelny korpus???
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=75163 to już było
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 03-06-2009 o 09:37 Powód: wulgaryzm
    D300 N18-200VR N35 1.8 S10-20 N 180/2.8 AF N 105 2.8D N 70-210 AF 1:4

Domyślnie

Skoro kurz dostal sie pod szybkę, może dostać się wszędzie -takie są smutne wnioski.Kupując uszczelniony korpus mozna oczekiwać , że będzie jednak uszczelniony. Aarat n igdy nie był w jakichś ekstremalnych warunkach kurzowych typu wietrzna plaża itp.

Domyślnie

Tylko pamiętajcie o tym, że uszczelnienie aparatu działa w dwie strony. Kurz dużo trudniej wpada do środka, ale też nie wydostaje się na zewnątrz. Jeśli coś się dostało do środka aparatu podczas zmiany obiektywu lub podczas czyszczenia matrycy, to samo raczej nie wypadnie. Trzeba się zgłosić do serwisu na czyszczenie.
    Jacek

Domyślnie

no własnie i tu ponawiam pytanie Czy takie czyszczenie odbywa się w ramach gwarancji ?

Domyślnie

Nie sądzę.
    Jacek

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kujawsko-pomorskie

Angry

Cytat Zamieszczone przez arciu102 Zobacz posta
    no własnie i tu ponawiam pytanie Czy takie czyszczenie odbywa się w ramach gwarancji ?
    Powinno, w końcu po to kupuje się uszczelniony korpus. Fakt, obiektyw też taki powinniśmy mieć. Ale kto to udowodni, że takiego nie używaliśmy?
    Tak na marginesie, olympus czyści darmowo na gwarancji wszystkie korpusy, nawet amatorskie. Mamy do d... serwis i tyle. Nie wspominając o supergwarancji.

Domyślnie

Kurczę, jak wszyscy wiemy, pyłki w wyświetlaczu są kluczowe dla jakości robionych fotografii... Nie dość, że psuja zdjęcie, to jeszcze ze względu na ich specyfikę nie da się ich wyretuszować w komputerze.
    Ja bym od razu sprzedał tego D700 i kupił jakiś tańszy aparat, najlepiej bez wyświetlacza LCD, żeby mi te pyłki nie psuły zdjęć.
    No i koniecznie nie uszczelniany, żeby jak piasek mi wpadnie na plaży, to żeby potem wyleciał sam. Albo koniecznie z niewymiennym obiektywem, żeby nic nie wpadało.

Arciu, tak trudno napisać / zadzwonić do serwisu i spytać u źródła? Nikon wyłączył stronę www i telefony? Zabunkrowali się? Chyba nie, bo jak ostatnio byłem, to mnie wpuścili do środka, nawet ze mną porozmawiali i załatwili co chciałem. Wow.

Wybaczcie sarkazm, ale co forum internetowe może pomóc na pyłki w wyświetlaczu? Możemy najwyżej podać koledze numer telefonu do serwisu i ewentualnie podpowiedzieć, co ma mówić
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kujawsko-pomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    Kurczę, jak wszyscy wiemy, pyłki w wyświetlaczu są kluczowe dla jakości robionych fotografii... Nie dość, że psuja zdjęcie, to jeszcze ze względu na ich specyfikę nie da się ich wyretuszować w komputerze.
    A jakbyś kupił nowy samochód i po kilku miesiącach by Ci się pojawiły małe odbarwienia na lakierze to reklamowałbyś? Na użytkowanie to przecież nie wpływa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolek Zobacz posta
    A jakbyś kupił nowy samochód i po kilku miesiącach by Ci się pojawiły małe odbarwienia na lakierze to reklamowałbyś? Na użytkowanie to przecież nie wpływa.
    Prawdopodobnie nie. Właśnie dlatego, że nie wpływa na użytkowanie, jak sam powiedziałeś No chyba że rdza potem może wleźć...
    Ale jeśli już, to najpierw bym się skontaktował z serwisem, a dopiero jakby mnie przywitali wrzącą smołą przy wejściu i powiedzieli "a kysz! przebrzydły kliencie!", to bym wtedy napisał na forum post pt. "straszne odkrycie".
    Sorry, ale nawet kosmiczna ilość pyłków "w rogu wyświetlacza" nie budzi we mnie grozy i solidarności jeśli wiem, że ów nieszczęśliwiec nawet nie zadzwonił do serwisu i nie spytał.

Arciu - skontaktuj się z serwisem i WTEDY daj nam znać, wtedy to będzie ciekawe. Sam fakt zaistnienia pyłków w wyświetlaczu mnie nie rusza. Może ja podły jestem...
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

ale nie piszemy o odpryskach na matrycy, o rdzewiejącej ubudowie, tylko o kurzu który mamy w aparacie. tak jak napisał JK; uszczelniane body trudnie zasysają o środka, ale takżę drudniej oddają. Największy otwór do zasysania śmieci to bagnet i jestem w 100% przekonany, że większośćsyfu w naszych aparatach sami sobie tam wpuściliśmy w trakcie wymiany obiektywów. Dlaczego miałby to czyścić nikon w ramach gwarancji - która z założenia chroni nasze interesy w razie niesprawności sprzętu wynikającej z wad urytych ??
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów