Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Digimate v

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Semento - już raz ci pisałem. Są kłopoty z dyskami WD w Digimate, a ty tam taki masz. Rozmawiałem z kimś biegłym w tej materii, on stwierdził, że chwilowe pobory prądu (szczególnie przy starcie i końcu pracy (parkowanie głowic) są na tyle duże, że ten akku może nie podawać takiego potrzebnego amperażu. Dlatego nie działa. Szczególnie dotyczy to pracy w terenie na wbuowanym akku, bo na sieciowym to raczej wydoli. Dlatego działa ci pod komputerem.
    Teoretycznie zestaw z WD pwinien działać, ale praktyka jest inna. Podawane zapotrzebowanie na prąd dysku WD nie jest wcale najwyższe, sęk w tym, że to co podają to wartość średnia, a tu liczy sie także zapotrzebownie chwilowe.

Zmień dysk twardy w Digimate V na dysk innego producenta (WD odpada!!) - Samsung, Hitachi, Toshiba - bez problemów (lub zostaw dysk, a kup inną obudowe do tego WD(np Welland czy inne)
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 07-02-2007 o 17:06
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

gafel
    Gość

Thumbs up

witam , NIE CHCE KRYTYKOWAC SPRZETU BO TAK NAPRAWDE TO GO NIE POZNAŁEM MÓJ DIGIMATEV NIESTETY BYŁ FABRYCZNIE JUZ POPSUTY I CZEKAM NA WYMIANE NA NOWY , ALE MAM NADZIEJE ZE BEDZIE TYM RAZEM OK

Domyślnie

gafel - nie krzycz
    Jacek - masz rację, mam Samsunga 60 GB i zarówno w obudowie Wellanda 820AO, jak i w Vosonicu vp8360i startuje bez problemów. Natomiast ostatnio odkryłem, że Hitachi 80GB (ale wolnoobrotowy - 4200rpm) już tak ochoczo nie startuje w obudowie Wellanda - słychać tylko jak sobie tyka głowica i nic więcej. Na Vosonicu idzie bez problemów. Ot taka dygresja, gdyby ktoś się wahał między np. Hitachi i Samsungiem.
    - Żadnych kontaktów seksualnych
    - To znaczy, że mamy o tym nie rozmawiać? - upewnił się kierownik studiów nieokreślonych.
    - Nie, to byłby seks oralny - poprawił go Rincewind.

Domyślnie

Jacku, wypróbowałem już w tej obudowie 3 różne dyski. Fakt, na początku miałem w niej WD, ale (o ironio) to był najlepszy okres działania tego sprzętu. Wszystko działalo, nawet zgrywanie kart. Po dwóch miesiącach przestało. Wymieniłem wiec dysk najpierw na Hitachi a później na Samsunga (notabene na dokładnie taki sam model jaki jest w instrukcji zamieszczonej na płycie). Teraz nawet z nową baterią, naładowaną na full nie ZGRYWA ZDJĘĆ. Sprawdziłem w nim też 3 różne karty (2x sd, 1x mmc) i zawsze wyswietla napis "backup failed". Naprawde konczą mi sie pomysły. Przeczytałem wszysko na forum o digimatach wiec nie zaskoczycie mnie tu radą w stylu "unieruchomić dysk przy pomocy gumki myszki" albo "sformatować na FAT 32".

Może stwierdzicie, że łatwo się poddaję, ale nie znam się na elektornice i szybciej popsuję go jeszcze bardziej niż grzebiąć sam coś naprawię. Podtrzymuję moją opinięo tym sprzęcie - TANI, AWARYJNY I NIEPEWNY DATABANK.

Pozdrawiam

Domyślnie

Nowe wieści z pola walki

Nie pytajcie mnie jak to zrobiłem, ale uruchomiłem wreszcie zgrywanie karty. Po prostu w chwili rozpaczy wsadziłem do niego ( JACKU-UWAGA!) pierwszy dysk z którym pracował, czyli mojego starego 80 GBajtowego WD. Po chwili zgrywanie karty ruszyło bez problemu. No i co wy na to? Humor troche mi się poprawił, bo na razie wszystko działa, ale cały czas twierdzę, że to niepewny sprzęt. Teraz modlę się, żeby działał przez przynajmniej dwa i pół miesiąca. Wylatuję 27 lutego...

gafel
    Gość

Domyślnie gafel

witam .czy wie ktos czy jest szansa na powrawe jakosci dzwieku w w digimatev jak słucham muzyki na słuchawkach to jakosc jest skandalicznie zła pozdrawiam

gafel
    Gość

Domyślnie

digimate v to złom , ludzie nie kupujcie tego z tym sa tylko same klopoty jak jedno zacznie dzialac to drogie przestaje , czas dzialania skandalicznie krotki , przetestowalem juz dwa i moji znjomi podzielaja moja opinie, sa włascicielami tego czegos , na rynku pojawily sie juz o wiele lepsze i bardziej dopracowane czytniki pamieci pozdro

Uprawnienia umieszczania postów