Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Camera raw - 300 pix/inch

Mam pytanie. Może dość banalne, ale jak narazie nie radze sobie z tym. Jak mogę zapisać NEF na jpg żeby na jpg było 300 pix/inch. Ciągle mam 240... Kiedyś miałam normalnie. A zapisuje na najwyższej jakości (12)
    D80, N105 2.8 mikro vr, N18-70. D300, N70-200 2.8 vr

Domyślnie

Kliknij na dole w linię z przestrzenią edycyjną, głębokością bitową, wielkością i rozdzielczością - wejdziesz do okna dialogowego Workflow Options, gdzie będziesz mógł ustawić rozdziałkę wedle własnego widzimisię.

Domyślnie

Dziękuje dziękuje i jeszcze raz dziękuje!! Zawsze myślałam że to taki pasek po prostu informacyjny. Nie wiedziałam że aż tyle rzeczy mogę ustawić
    D80, N105 2.8 mikro vr, N18-70. D300, N70-200 2.8 vr

Domyślnie

A tak z ciekawości, czy jak z takiego zdjęcia będę robił odbitki, to ta wartość ma jakieś znaczenie? Bo przecież DPI to upakowanie pikseli na cal, a wielkość zdjęcia liczona w pikselach jest stała (pod warunkiem oczywiście, że nie przycinam fotki). Czyli na chłopski rozum, czy tam wpiszę milion czy 72, to odbitka 20x30 będzie zawsze wyglądać tak samo. Zgadza się?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez J@sió Zobacz posta
    A tak z ciekawości, czy jak z takiego zdjęcia będę robił odbitki, to ta wartość ma jakieś znaczenie? Bo przecież DPI to upakowanie pikseli na cal, a wielkość zdjęcia liczona w pikselach jest stała (pod warunkiem oczywiście, że nie przycinam fotki). Czyli na chłopski rozum, czy tam wpiszę milion czy 72, to odbitka 20x30 będzie zawsze wyglądać tak samo. Zgadza się?
    Oczywiście, że nie ma DPI to tylko jednostka miary. Podobnie jeśli coś odmierzymy centymetrem, a potem calówką to nie zmieni się jego fizyczny wymiar

Uprawnienia umieszczania postów