Da się zrobić, tylko to trzeba potem prostować, bo perspektywa się chrzani.
Szukaj
Da się zrobić, tylko to trzeba potem prostować, bo perspektywa się chrzani.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
To miasto ma w sobie cos... Jestem tu juz kilka miesiecy. Duzo fotografuje . Moze niebawem pokaze jak ja postrzegalem NYC. No to do zobaczenia za.... kilka miesiecy.
Pozdrawiam tych wszystkich, ktorych urzekl urok tego miasta.
W tym mieście trzeba mieć bardzo szeroki kąt, ja jak byłem żadna fotka mi nie wyszła![]()
Bardzo fajny secik. Jak przewodnik, tylko, taki normalny, a nie z biura podróży. Tylko jechać i zwiedzać![]()
Miasto: Bielsko-Biała
--------------------------------------------------------------------------------
W tym mieście trzeba mieć bardzo szeroki kąt, ja jak byłem żadna fotka mi nie wyszła
Masz racje. I wlasnie dlatego zdecydowalem sie kupic w B&H tokine 11 - 16 f/ 2.8. Nie zdawalem sobie jednak sprawy, ze na to szkolo trzeba nawet w tym sklepie czekac. Powiedziano mi, ze obiektyw ten cieszy sie duza popularnoscia i trzeba dosc dlugo czekac. A wiec zaplacilem za obiektyw plus zestaw podstawowych filtrow i czekam .... czekam ..... powiedziano mi , ze za dwa - moze trzy tygodnie obiektyw dostarczy mi UPS. I wtedy rusze ... Bardzo jestem ciekaw jak sie bedzie sprawowalo to szklo. Recenzje sa bardzo dobre.
Fotografowanie w NYC jest naprawde trudne. Nawet jak pogoda jest OK to przykladowo na Manhattanie " gora " jest super doswietlona. a ''dol" jest w glebokim cieniu. Kombinujesz , zmieniasz to i owo i ... kiszka. Czasami jest dobrze, a czasami nici. Robilem ostatni kilka ujec w Central Parku. Poradzono mi bym uzbroil sie w cierpliwosc i czekal.... czekal . Doskonale rozumiem co to jest czekanie na dobre swiatlo, ale czasami czas na to nie pozwala i znowu kombinujesz, zmieniasz to i owo i stwierdzasz, ze to nie tak... Ale wlasnie w tym tkwi urok fotografowania... to nieustane dazenie do doskonalosci.
Pozdrawiam serdecznie
Jak ja ci Maćku zazdroszczę. Planuję Nowy Jork od lat i jakoś wybrać się nie mogę.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
To wybierzemy się razem. Bo ja bym jeszcze pojechał![]()
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Skontaktuj się z nami