hmmm, muszę przyznać, że całkiem dobra wydajność jak na podróbkę![]()
Szukaj
hmmm, muszę przyznać, że całkiem dobra wydajność jak na podróbkę![]()
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
" Można jeszcze sprawdzić ze zdjęciami na stronie sandiska, zastanawia mnie tylko to że na obu kartach przy napisie "sandisk" na czerwonym tle jest znaczek a na stronie sandiska nie ma znaczków. Ja mam EIII oryginalną i też nie mam znaczka: "
Powrócę jeszcze do tematu,
otóż na wcześniejszych kartach ów znaczek jest i ja mam taką "starą", natomiast kolejne już są bez znaczka tak jak na stronie SanDisk.
Nabyłem dziś kolejną kartę 4GB w sklepie ( Euro ) za kwotę 129zł, jak widać nie zawsze opłaci się cenowo
( plus ryzyko niepewnego pochodzenia - jakości karty ) kupować przez allegro.
Znaczka także nie ma, widać zmienili wygląd i nie tylko. Mimo, iż na stronie piszą o dołączanych ;
- Oprogramowanie do odzyskiwania danych – dzięki niemu zdjęcia będą zawsze dostępne
- (nawet w razie ich przypadkowego usunięcia) - jest znaczek mówiący o możliwości ściągnięcia ze strony
- W zestawie futerał podróżny umożliwia uporządkowanie posiadanych kart
Niestety otwierałem przy sprzedawcy i powyższych już nie ma.
Nasuwa się pytanie, oszczędność SanDisk ?
Sprawdzałem w innych sklepach także nie ma etui i płytki, a cena już dużo wyższa.
Konkludując moją i kolegów wypowiedzi uważam, że lepiej dopłacić parę groszy i mieć pewność co do karty
a i dochodzenie swoich racji jest łatwiejsze na miejscu niż przez internet.
Pzdr, Andrzej
Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .
Oczywiście jest to cena promocyjna tych kart.
Pzdr, Andrzej
Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .
ja kupowałem używaną 2 GB od kolego z forum (odzywał się w tym wątku) i na początku miałem stracha, bo miała znaczek ESP w innym miejscu. Po przygodzie z dwoma fałszywkami kupiłem za 222 zł w Fotojokerze oryginał. Ma zupełnie inną szatę graficzną niż poprzednie, Inne opakowanie plastikowe, nie ma oprogramowania na płytce, a jedynie kod do ściągnięcia i prostokątne etui. Co ciekawe, na allegro są karty znacznie droższe niż w sklepie.
pozdrowienia
drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...
znaczka nie ma na nowych kartach, bo... sandisk zmienił logo jakoś rok temu - wywalił ten brzydki znaczek i zostawił sam napis SanDisk i R-kę
szkoda, że to już nie to samo forum...
Ze swojego doświadczenia dodam tylko tyle, że zdarzyło mi się nabyć dwie karty SD Extreme 1GB oraz 2GB...niestety obie okazały się podróbkami. Zakupione na eBay. W moim przypadku karty nie zostały przyjęte przez system rejestracyjny SanDisk. To był pierwszy niepokój. Zapomniałem jednak o całej sprawie do momentu, w którym nie udało się otworzyć kilku zdjęć. Następną kartę nabyłem w FJ - SD Extreme 4GB, karta została bez problemów zarejestrowana na stronie SanDisk'a. W obu przypadkach dołączona płyta z oprogramowaniem RescuePRO posiadała serial number potrzebny do instalacji. Dwie pierwsze bez wątpienia były podróbkami. Po incydencie zainteresowałem się sprawą i dokonałem porównania. Gdy dokonywałem zakupu nawet nie myślałem, że ktokolwiek podrabia karty pamięci
Pozdrawiam.
a ja kupuję sandisk II w dużych sklepach i nie uświadczam podróbek
może i wolniej i w cenie podobnej do trójek, ale prędkość mi wystarcza i nie mam stresu
do tego mój d90 nawet nie pomyślał o jakimś errorze z tytuły złej pracy z kartą co zdarza się ponoć w tym body
nie bardzo rozumiem jak mozna poleciec na taka "okazje" i byc swiecie przekonanym, ze za 130zl dostanie sie karte, ktora normalnie w sklepie kosztuje 220zl?
jedno dobre zdjecie na takiej karcie jest warte wiecej niz roznica w cenie miedzy normalnym sklepem a "okazja". warto?
z dedykacja...
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Nie wiem czy testowane karty programie, który używałeś musza byc puste. U mnie było dość różnie. Średnie wyniki odczytu z kart były dość zaskakujące.
Sandisk III 4GB (starszy, graficznie starsza szata) - 18,5
Sandisk III 4GB (nowy) - 24,2
Sandisk III 8GB (nowy) - 26,2
PQI hi-speed 120 4GB - 25,9 ?????
Sandisk III 1GB (starszy) - 15,6
I co ja mam myśleć? PQI porównywalna z sadiskiem III?
D70s + D300 + D700 + D750 + S 14-24/2,8 + S35/1,4 + N50/1,8 + N24-70/2,8 + N70-200/2,8 VRII + SB-800 + SB-900 + Zenit 122 + SLIK PX RO 500D
Skontaktuj się z nami