Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Jaki komputer?

Domyślnie Jaki komputer?

Podpowiedzcie mi jaki komputer powinienem sobie sprawic?
    Mam ograniczenia lokalowe, wiec w rachube wchodzi tylko notebook.
    Planuje obrabiac na nim zdjecia w RAWach, trochę ściągac i odtwarzac multimedia (muzyka, filmy, ale zupełnie nie gry!), no i oczywiscie tez internet, pakiet biurowy office, itp. Mam spory dysk zewn.,wiec nie musi miec 1TB HDD.
    Chciałbym tez na niego zbytnio sie nie wykosztowac (2000-3000zł).
    Na co zwrócić uwagę?
    D90, N50 1.4, N80-200 2.8, SB-600, FOMEI Alumin 400, Manfrottto 484RC2

Domyślnie

Po pierwsze, to nie ten dział, więc przenoszę...

Generalnie laptop to nie najlepszy pomysł jeżeli chodzi o kompa do obróbki zdjęć, chodzi głównie o małe i nienajlepsze pod względem graficznym matryce LCD. Ale jeżeli, jak piszesz, nie masz wyjścia, to chyba najlepiej poszukać coś z matrycą 17", a to już zawęża pole wyboru. Ważne, żeby miał dość dużo szybkiej pamięci operacyjnej i dobry procesor, karta grafiki ma niewielkie znaczenie, jeżeli nie będziesz używał do gier.
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

Jeśli mam coś doradzić to trzeba zwrócić uwagę na zachowanie kolorów na matrycy w zależności od konta patrzenia. Kupiłem HP pawilona 17" i jest z tym problem - w miarę wierne odzwierciedlenie kolorów jest tylko przy prostopadłym położeniu płaszczyzny matrycy do osi patrzenia /nie wiem jaki rodzaj matrycy jest odpowiedni ale w porównaniu z matrycą w służbowym Fuji Siemens jest naprawdę słabo/

Domyślnie

Najlepsze matryce w laptopach byly w IBM T60 z matryca flexview A poza tym sama kaszana.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

w zakładanej cenie najlepszym wyborem będzie HP z serii 6xxx B (tylko b nie s !)

Domyślnie

Minęły już czasy, kiedy komputery ważyły setki kilogramów i zajmowały spore pomieszczenia. Albo kij, albo marchewka. Laptopy nie nadają się do edycji, laptop + monitor to droższa opcja niż blaszak. Jakieś biurko pewnie masz, to i komp się pod nim zmieści.

Uprawnienia umieszczania postów