Tym razem kilka ujęć zabytków,a nocne robiłem około 1,sam.
Może trochę się śpieszyłem
Życzę miłego oglądania
1.Wawel I
28-05-2009, 09:44 #2
Jeśli mogę, skomentuję pierwszy bo do tematu Wawelu próbowałem podejść już kilka razy - taki obiekt został już pokazany dobrze na 1001 sposobów i naprawdę trzeba się wysilić żeby pokazać coś ciekawego. Znawcą nie jestem ale:
1. balans bieli skopany, na moim monitorze niebo i wieże są seledynowe. Niepotrzebne znaki na dole, można ociąć. Kadr psują krzaczory po lewej, może trzeba było skadrować tylko prawą wieżę i mur? Byłoby niesymetrycznie i może ciekawiej.
2. lepsze kolory ale kadr... (krzaczory...)
3. tu lepszy kadr, ale kolory znów coś nie tegez. Sam spójrz, masz seledyn i granat na niebie
4. podoba mi się, chociaż nieostre. Strzelałeś z ręki? Jeśli tak to i tak nieźle (1/2s)Nikon+Nikkory
Pozdrawiam, Marek
28-05-2009, 16:44 #3
A to ciekawe z tymi kolorami,na moim laptopie i widziałem swoje fotki na 3 innych kompach żadnych odcieni zieleni na niebie nie dostrzegłem ;-(
Upierać się nie będę że ich niema ale???
Co do roślinności po bokach to mi akurat takie zdjęcia się podobają i wcale nie starałem się tego ukryć,w moim mniemaniu roślinność dodaje trochę życia budowlom.
Tak,urlop w Krakowie krótki a okolica po mimo późnej pory "tętniła życiem"Zdjęcia z ręki.
-"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-
28-05-2009, 21:45 #4
Na 1 to niebo na prawdę dziwnie wygląda. Co do reszty nie będę się powtarzał
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
29-05-2009, 20:28 #5
Dziś kolega który ma bardzo dużą wiedzę na temat fotografii oraz doskonale posługuje się programami do obróbki zdjęć,zademonstrował mi,wręcz unaoczniło których mowa.
Sam bym na to nie wpadł,a teraz stało się to takie (mam nadzieję oczywiste)
1. Jest lekka zieleń w warstwie chmur
2. Znaki można usunąć,ba ale trzeba wiedzieć jak
3.jego zdaniem,wyeliminować roślinność na wysokości widocznego nieba
4, no widać że z ręki ale,ale jak to mówił mój profesor "bardzo dobrze,3="-"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-
30-05-2009, 14:19 #6
31-05-2009, 11:41 #7
ogólnie sprawia wrażenie mocno przypadkowych - skopany WB, poprzepalane niebo, kolorystyka nieba mocno udziwniona.
Powiem tak - gdybym nie był w Krakowie wiele razy i widział Wawelu wiele razy o różnych porach roku - takimi pracami nie zachęciłbyś mnie do wizyty![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami