tak właśnie ja jestem ONA ale spoko
tak dobrze z kasa u mnie nie jest, tylko wole konkret.
Zuzus posłucham Ciebie i poczytam troche o tych obiektywach w starszych postach.
Czyli 50 1.8 odpada
Szukaj
tak właśnie ja jestem ONA ale spoko
tak dobrze z kasa u mnie nie jest, tylko wole konkret.
Zuzus posłucham Ciebie i poczytam troche o tych obiektywach w starszych postach.
Czyli 50 1.8 odpada
Do portetu mozna uzyc kazdej odniskowej od rybiego oka po 600mm, tylko trzeba miec pomysl na zdjecia.
Nikkor AF 85/1.8 to szklo typowo portretowe, nawet do ciasnych portretow, do tego dosc miekko rysujace, z przyzwoitymi przejsciami pomiedzy ostroscia i nieostrocia.
Nikkor AF 50/1.8 ... tanie, wiec zalecane dla kazdego i do wszystkiego ALE ma typowe wady 50 i jak portret to nie ciasny. Pod swiatlo lepsze od 85 choc na 1.8 tez miekkie. Mam takie, wala sie po torbie od 5 lat i w sumie robi za dekiel do body (mam jeszcze MF 55/3.5, ktore jest 1000x lepsze od 50/1..
Uzywana 85 w dobrym stanie (bez maginczej literki D) mozesz kupic ponizej 800zl.
Pozdrawiam
Klaudiusz
Ostatnio edytowane przez gALL ; 27-05-2009 o 19:21
Mysle, ze wspomniany i opisany przez gALL'a 85 1.8 bedzie najlepszym rozwiazaniem dla Ciebie Veronika.
Rozejrzyj sie za tym szklem.
Jezeli chodzi o cene to:
Nowe AF 85 f/1.8D - kolo 1500zl
Uzywane - chocby na naszej forumowej gieldzie - w okolicach 1200zl.
Uzywane AF 85 1.8 wersja starsza bez D - cena rzedu 900zl.
Wybor nalezy do Ciebie![]()
d700
ksiazka przede wszystkim i 85 1.8 piekny zestaw do ludzi
gALL dziękuję Ci bardzo, fajnie mi to rozrysowałeś wsumie rozpisałeś, myślę że będe szukała 85 1.8 uzywanej w dobrym stanie.
Dziękuje wam bardzo za pomoc![]()
Auć, Veronika, przepraszam naprawdę z całego serca, to z pośpiechu; )
D80
Skontaktuj się z nami