Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

Nie mam psa w firmie ale ikony i pola do wpisywania masz takie same. Czy tam masz centymetry czy piksele nie ma to znaczenia...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta
    O matko - teraz to zaczynam już coś myśleć... Wogóle kiedykolwiek cropowałeś coś?

Jeśli chcesz osiągnąć co piszesz to klikasz taką ikonkę - romb przekreślony jeśli dobrze pamiętam bo nie mam przed oczami PSa. Nie ważne ile pikseli ma fota i jakie ma proporcje. Wpisujesz widht na górze na pasku, wpisujesz height i ogień - cropujesz myszą znaczy przycinasz jak chcesz. Jeśli masz włączone przyciąganie to crop zatrzyma ci się na krańcach zdjęcia ale nie pozwoli ci zaznaczyć całego o ile wpisane wartości będą oznaczać inne proporcje boków niż te które ma zdjęcie.

Masz fotę 3000:2000 - kilkasz cropa, wpisujesz 7:5 i mychą jedziesz po zdjęciu rozciągając ten prostokąt... później akceptujesz i już. Jak powiedziałem - wyczyść pole pozostałe najpierw...

no ok... pieknie. na dole obrazka masz 29,99 x20,53 cm 72dpi. Teraz nacisnij ten crop ktory narysowales i podaj mi wartosci, ktore Ci sie na dole wyswietla...

Domyślnie

A jakie to ma znaczenie? Policz piksele i odpisz...
    Al "CAPONE" Bundy

Domyślnie

Al prosze Cie! No jak to jakie to ma znaczenie? Zostanie mi plik 9x5 cm! Dobra. Chyba za malo sprytny na to jestem. Dzieki za pomoc.

Domyślnie

Jeśli w polu rozdzielczość jej nie wpiszesz to liczba pikesli zmieni się jedynie o tę którą obetniesz. To jak wygląda to we właściwościach pliku nie ma znaczenia. Jakość zostaje ta sama. I tak dla zdjęcia 1x1cm 1000dpi będzie 10x10cm przy 100dpi idt... kapisz?

Powoli kumam o co Ci chodzi. Jeśli chcesz jednak przeskalować zdjęcie i zwiększyć rozdzielczość to wpisz docelowe wartości przy cropowaniu - np. 50cm na 70 cm i w polu rozdzielczość podaj rozdzielczość maszyny czyli 72 lub 300 lub 400dpi (piks/cal)
    Ostatnio edytowane przez Al Bundy ; 27-05-2009 o 12:03
    Al "CAPONE" Bundy

Domyślnie

juz sobie poradzilem... na okolo ale dziala

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yanoosh Zobacz posta
    Wybierz narzędzie zaznaczenie prostokątne.
    W belce menu z listy rozwijanej wybierz stałe proporcje boków.
    Wpisz taką relację jaką potrzebujesz.
    Zanczenie rozciągnij na maxa po tym boku, którego wymiar ma być niezmieniony.
    A później już tylko Obrazek>Kadruj.
    popieram to rozwiązanie ....

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów