Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Domyślnie PS i problem z saturacją

Witam!

Mam taki wnerwiający problem Nie wiem czy coś przestawiłem w PS, czy może coś w systemie z ustawieniami kolorów. Chodzi o to, że jak obrabiam fotkę w PS, potem ją zapisuję i uruchamiam zapisanego jpg np. w irfan viewer lub podglądzie obrazów i faksów windowsowym to mam znacząco niższą saturację niz to miałem robiąc obrobkę w PS. Fotki w w/w programach są poprostu wyblakłe. I teraz nie wiem jak rzeczywiście to zdjęcie bedzie wyglądać, czy tak jak PS czy tak jak w tych przeglądarkach :/ Możecie coś doradzić gdzie to podregulować?
    Sporo klocków spod znaku N

http://larky.pl

Domyślnie

Cytując Czornego

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Aby poprawnie wyświetlić zdjęcie wyrenderowane do sRGB na monitorze szerokogamutowym konieczna jest aplikacja wyposażona w moduł zarządzania barwą (CMS) zgodny ze standardem ICC. W przypadku przeglądarek internetowych są to:
    - Safari
    - FireFox z aktywowanym modułem zarządzania barwą (about:config, gfx.color_management.enabled=True)

Internet Explorer ODPADA!!!!!

Oto zdjęcie testowe ze strony ICC:

Przeglądarka z modułem zarządzania barwą powinna wyświetlić je w następujący sposób:
    Przeglądarki bez modułu dadzą taki efekt:
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Uprawnienia umieszczania postów