Close

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 119

Domyślnie

Już wiem czemu w swoim D70s mam "s", bo mam auto ISO Na pewno nie masz auto ISO???
    U mnie w D70s, przy A zmienia się czas wraz ze zmianą ISO

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

A jak zrobisz te dwa zdjęcia przy ISO 200 i 1600 i zrobisz podgląd EXIF'a w puszce, to jakie czasy tam są??
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 27-05-2009 o 14:18 Powód: pis. ("puszcze")

Domyślnie

no zrobiłem test... ZMIENIA SIĘ
    A zmienia się czas
    S zmienia się przesłona

nie naciskałem spustu. Tylko patrząc w wizjer zmieniałem ISO.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fialkow Zobacz posta
    ...Dlaczego mój D300 i D70s nie działają tak samo jak D700- ignorują fakt, że zmieniam ISO i nie dostosowują automatycznie migawki do zmian ISO? Nie ma różnicy, czy dam ISO na 200 czy na 1600, bo i tak D300 nie zmienia mi prędkości migawki. ..
    bez sensu. Zmienia na pewno. Zrób zdjęcia, przeczytaj exify. Jesli jest faktyczna zmiana ISO a czas i przysłona pozostaje ta sama, to musi się zmieniać naświetlenie, miałbyś każdą klatkę inną (niedoświetloną, prześwietloną itd).

Jak się nie boisz to podlinkuj tu takie zdjęcia z exifami
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Na logikę Fialkow - przecież jak masz ISO, czas i przysłonę w trybie A (priorytet przysłony) i zmienisz iso : nie ma bata musi się zmienić czas (przysłona się nie zmieni bo pracujesz w priorytecie przysłony). Jedyne normalne wytłumaczenie to to że jest włączone autoiso. Sam piszesz że jak jest bardzo ciemno to jednak się zmienia czas. Zmienia siębo aparat nie jest już w stanie podbić iso. PROSTE i LOGICZNE .
    N D3 S17-35HSM N50 F1,4 N85 F1,4 N80-200 F2,8 SB800+900

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bolesławiec

Domyślnie

HAHAH... =) PRZEPRASZAM WSZYSTKICH ZA WPROWADZENIE W BŁĄD...

miałem ISO auto, bo wziąłem do ręki nie swój D300, tylko brata No i on rzeczywiście ma iso auto- nie wiem po co

Ale dlaczego w D70 też się zachowuje tak, jakby miał iso auto?

JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM można wywalić tan post
    D300, Nikkor 24-70 2.8, Nikkor 85mm 1.8, Nikkor 18-200 VR, 3x SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fialkow Zobacz posta
    Ale dlaczego w D70 też się zachowuje tak, jakby miał iso auto?
    bo też ma auto iso ?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Do poduszki polecam "Ekspozycja bez tajemnic"- Petersona . W poniższej wypowiedzi nie ma ani grama uszczypliwości. Jest troska .
    N D3 S17-35HSM N50 F1,4 N85 F1,4 N80-200 F2,8 SB800+900

Domyślnie

no ja to uwielbiam jak ktoś przyznaje sie do pomyłki, a nie struga twardziela i temat nie jest dokonczony szacun i pozdro
    de czysta i szkua

Domyślnie

Przeciez to oczywiste i logiczne, ze musialo byc wlaczone auto ISO. Przeciez gdyby nie to, to po zmianie czulosci z 200 na 800 zdjecie wyszloby przepalone.

ps. Wiemy, ze juz za chwilke pojawi sie nowy Pentax. Ma on tryb pracy bodaj AT, czyli priorytet migawki i przyslony, wiec te dwa parametry sa ustawione na sztywno,a zmienia sie czulosc. A wiecie, ze D300 tez to ma? Ustawiacie na manuala + autoISO i czulosc jest dobierana automatycznie tak, aby zdjecie bylo poprawnie naswietlone.

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów