Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Nie ostre i poprzepalane. Jestem na nie
    NIKON D300+ MB-D10+ NIKKOR AF-S 80-200 2.8

Domyślnie

Zdecydowanie za jasno. Ale stałeś za bramką po stronie Grosickiego, a on zawsze wymiata i wychodzą z nim najlepsze foty Też zawsze stoję na jego skrzydle. Za to + dla Ciebie
    Nikon D60 + kit + 55-200 4.0-5.6 VR + filtry + plecaczek Vanguard

Domyślnie

Też byłem na Pucharze i w sobotę na Polonii, kojarzę cię własnie z Bytomia Ale zdjęcia coś kuleją z powodu nieostrości i siakiegoś dziwnego rozmycia. Wiem że masz Nikona ale to nie usprawiedliwia takiego szmponu

Nie jest tak źle, jesli pierwszy raz robiłeś coś na meczu to jest bardzo dobrze. 2-3 mecze i nabierzesz pewności siebie i wprawy. Jeśli D60 jest kiepski na wysokich ISO to staraj się w statycznych sytuacjach pamiętać żeby zejść niżej np. przy strażaku i kibicach na sektorze. Nie pamiętam ile amsz pikseli w tym Nikonie ale foty z meczu można śmiało na 800x533 zrobić po wykadrowaniu na kompie, wtedy mozesz tak kadrować żeby jakoś ten złoty podział w mocnych punktach zrobić. Nie kadruj głównego elementu zdjęcia na środku albo symetrycznie w centyrum chyba że inaczej się nie da ewentualnie jest to konkretny zamysł

Mamy te same Sigmy, ale ja w drugiej połowie meczu wróciłęm do swojego 70-300IS USM bo ta Sigma jest moim zdaniem wolniejsza i nie trafia w punkt, przynajmniej na moim 400d, u Ciebie widać trafia.

Co do Polonii, to ten mecz akurat był najnudniejszy z całego sezonu, po 60-tej minucie podpierałem się na monopodzie Fotki są tutaj: http://sporthost.pl/~wisnia/album182/

Wogóle to zapraszam na http://fotohasiok.pl/ zawsze się na jakiś plener albo inne okazjonalne pstrykanie mozna umówić

Uprawnienia umieszczania postów