Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 75

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Wakacyjna architektura

Witam
    Jestem na forum dość długo jednak dopiero dziś zdecydowałem się pokazać coś ze swojej "twórczości"
    Fotografuję przede wszystkim na wakacjach i wycieczkach a chociaż nie stronię od innych tematów to moim ulubionym jest architektura.
    Na poczatek postanowiłem więc pokazać jeden z moich ulubionych obrazków pt: Koronkowa robota

Image Hosting

PS
    Prosiłbym tez o poradę, gdzie najlepiej umieszczac fotki tak, żeby nie "zginęły" po jakims czasie z serwera.
    pozdrawiam, Wojtek

Domyślnie

Mnie się bardzo podoba chociaż szkoda że ucięta końcówka hmmm dachu? tego większego budynku po lewej.

Domyślnie

Coś z kadrowaniem albo perspektywą jest nie tak, bo ta wieża z tyłu się jakby przekrzywia.

Z chęcią zobaczyłbym coś więcej (niekoniecznie Krzywą Wieżę).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez telly Zobacz posta
    Z chęcią zobaczyłbym coś więcej (niekoniecznie Krzywą Wieżę).
    Miło mi Może więc taka wariacja z Tomar?

Ślimacznie i trójkolorowo

Image Hosting
    pozdrawiam, Wojtek

Domyślnie

To bardziej normalnie: Plac Świętego Marka

Image Hosting
    pozdrawiam, Wojtek

Jędrzej Gadziński Awatar jendryn
    Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

Wszystkie trzy są na swój sposób ciekawe. Trójka to taki wakacyjny ciekawy pstryczek (oczywiście pozytywny), natomiast 1 jest ŚWIETNA!!! 2 ka na drugim miejscu ale też wyśmienita

Domyślnie

Dziekuję za dobre słowo
    W zasadzie wszystkie powyższe fotografie są wakacyjnymi pstrykami, jak pisałem fotografuję głównie na wszelkich wyjazdach.
    Jeśli spodobało się pierwsze to pokażę jeszcze jedno z tym samym tematem i z tego samego miejsca zrobione:

Katedra

Image Hosting

No i starczy na dzisiaj, nie chcę Was zbytnio przynudzić moimi wakacyjnymi wprawkami
    pozdrawiam, Wojtek

Domyślnie

Niezłe zdjęcia. najbardziej podoba mi się 1 ale wolałbym żeby dach był nie ucięty

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

No i fajnie.
    1 i 4 - aura nie była zbyt fotograficzna, dlatego bw? (wyszły dobrze ).

Domyślnie

Tak było pochmurno a poza tym lubię BW.
    Dziękuję bardzo za miłe komentarze Wrzucę jeszcze coś ale nowszego tematycznie.

Centrum handlowe Vasco Da Gama, Lizbona

Image Hosting

Mam tez wersję w kolorze ale tu bardziej leży mi BW. W dodatku nieco oziębiłem tonację bo pasowało mi to do tematu.

PS
    Jeszcze komentarze do pierwszej fotki:
    Cytat Zamieszczone przez kajrosa Zobacz posta
    Mnie się bardzo podoba chociaż szkoda że ucięta końcówka hmmm dachu? tego większego budynku po lewej.
    Cytat Zamieszczone przez jarek76 Zobacz posta
    Niezłe zdjęcia. najbardziej podoba mi się 1 ale wolałbym żeby dach był nie ucięty
    Jak jeden Ci mówi, żeś pijany, to przypadek, jak dwóch...
    Macie pewnie rację, ale ja tez miałem w tym zamysł.
    Chciałem skadrować w kwadrat i ukazać jak najwięcej tych, cudownych zdobień. Przedłużając kadr w górę musiałbym dołożyć całkiem sporo, na szczycie również jest całkiem duży posąg, co zresztą widac na trzeciej fotografii: "Katedra". Jesli miałbym ją (te figure na szczycie) zostawić to automatycznie detale robiły się mniejsze, mniej przyciągały uwagę a prawy górny róg stawał się pusty i kadr "leciał" w lewo. Wykadrowałem więc tak, że w lewym górnym rogu kawałek ukosnej linii drugiej części dachu zamyka obraz i tworzy "daszek" nad pierwszą, widoczną tu figurą, będącą zarazem środkiem szczytu frontonu.
    Taką wizję miałem
    pozdrawiam, Wojtek

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów