Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Dawid

Domyślnie Dawid

Witam! Kilka wybranych zdjęć z zabawy z moim ulubionym siostrzeńcem.

1.

2.

3.

Bonusy (pstryknięte przy okazji)

b1.

b2.
    "Od życia bez łez, do łez nad życiem swoim"

Domyślnie

2 i 3 super! Wszystkie Twoje zdjęcia ce****e bardzo ładna głębia ostrości (choć przy kocie minimalnie za mała), intensywność kolorów i ostrość. Wszystkie wyglądają bardzo plastycznie i przestrzennie. Po prostu bardzo ładnie.
    Nikon D80 + Nikkor 50 mm/1,8 + marzenia o kolejnych szkiełkach

Domyślnie

Miło coś takiego przeczytać. Z kotem 100% racji, przy zbliżeniu GO mi się mocno skróciło. Pozwoliłem dodać sobie jeszcze extra bonusik - mam nadzieję, że trzymający poziom.

eb1.

eb2.

eb3.

eb4.

eb5.

eb6.

eb7.

Domyślnie

Eb6 jest superanckie. Oprócz tego podoba mi się 5 i 7 ale na tym drugim szkoda dołu. Z portretów lepszy chyba ten w pierwszej serii.

Domyślnie

z drugiej serii zdecydowanie najepsze eb3 i eb5, fajnie uchwycone momenty (fajne minki), niezle kadry, tylko kolor skory nie do konca mi pasuje (za duzo nasycenia?)
    D80 + N50 1.4G + N18-70 + S10-20 + SB800

Domyślnie

ogolnie ze wszystkich zdjalbym saturacje troszke.
    eb5 jest super.
    | Nikon |

Domyślnie

Dzięki za wypowiedzi, saturacja faktycznie przerysowana (przełożyło się to na kolor skóry), zdjęcia w zamierzeniu miały być wesołe i radosne (jak zabawka), zrobiłem to celowo nie ukrywam, acz sam miałem wrażanie, że przesadzam (wersje pierwotne miały bardziej stonowaną postać) - co powyższe opinie potwierdzają. Na kilku fotkach na twarz padło odbite świtało od brązowych elementów - to też miało wpływ. Przy naturalnym balansie bieli i kolorystyce były takie ciut szare, chciałem od tego jakoś uciec.
    W 5 to dół do odzyskania, mam go (ale jakoś tak miałem wizję wykadrować, bo góry brakło do jakieś proporcji), w 7 to też ubolewałem na brak dołu, ale tak to czasem jest inaczej się widzi przy pstrykaniu, a inaczej kompie. Zdjęcia były robione 50/1.8, więc zoomowanie nogami, AF nie demon szybkości, warunki oświetleniowe były słabe a dziecko naprawdę żywioł - więc łapałem moment jak się dało.

Domyślnie

Muminek, słońce nie daje mi już tak w monitor jak wtedy i faktycznie... saturacja przewalona. Ale proponowałbym zdejmować wybiórczo z kolorów skóry a nie z całego obrazka.

Uprawnienia umieszczania postów