Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    trójmiasto

Domyślnie tylna ścianka do f100

witam!poszukuję tylnej ścianki (nie data) do f100 (wyłamały się "zęby" przy zatrzasku).W serwisie powiedzieli,że nie ma tej części w Europie. Szukam albo aparatu "na części" albo samej ścianki. Nie wiem,czy można to naprawiać. będę wdzięczny za informacje.

Domyślnie

Wyłamałes w F100? W tym aparacie raczej ciezko jest wylamac same haczyki zatrzasku raczej calą płytke, pamietam ze w F80 jest duzo sprawniej złamać co mi sie udalo Postaraj sie skleić klejem dwuskładnikowym a potem wspomagać blokadą kazde dopinanie wtedy dluzej trzyma taki haczyk.
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siono Zobacz posta
    witam!poszukuję tylnej ścianki (nie data) do f100 (wyłamały się "zęby" przy zatrzasku).W serwisie powiedzieli,że nie ma tej części w Europie. Szukam albo aparatu "na części" albo samej ścianki. Nie wiem,czy można to naprawiać. będę wdzięczny za informacje.

www.graysofwestminster.co.uk powinni miec
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Domyślnie

W Gdyni w FotoComplex mają MF-25 (do F90) za 50,-zł.
    Tam jest metalowa płytka z ząbkami.
    Zapytaj, może Ci jakoś twoją oszlifują i przykręcą samą płytkę od F90.
    Byś miał wówczas F100 z matalowymi zaczepami.

Może to zrobić, ten gość od RetroKamera we Wrzeszczu na Grunwaldzkiej (naprzeciw Lidl'a).
    Ostatnio edytowane przez 1968 ; 16-05-2009 o 11:10

Oszczędny w słowach
    Miasto
    trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket Zobacz posta
    Wyłamałes w F100? W tym aparacie raczej ciezko jest wylamac same haczyki zatrzasku raczej calą płytke, pamietam ze w F80 jest duzo sprawniej złamać co mi sie udalo Postaraj sie skleić klejem dwuskładnikowym a potem wspomagać blokadą kazde dopinanie wtedy dluzej trzyma taki haczyk.
    no właśnie nie byłem świadom tego,że je wyłamałem. najśmieszniejsze (?) w tym wszystkim jest,że złamały mi się one w TORBIE!!od jakiegoś czasu używam contaxa g2 i f100 leżakował. wyjąłem ostatnio i patrzę,że otwarty. niestety górny żabek odłamany a dolny wisiał na włosku. Raczej nie da się tego przykleić...dziękuję za informację.

Domyślnie

Zostala mi taka w niezlym stanie
    Odezwij sie!!!
    NIKON

Domyślnie

W Łodzi był serwis, który przerabiał ułamane zęby na metalowe, bodajże Piotrkowska 85 lub 88. Koleżanka ma tak zrobione F70
    pozdrowienia
    drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket Zobacz posta
    Wyłamałes w F100? W tym aparacie raczej ciezko jest wylamac same haczyki zatrzasku raczej calą płytke,
    Oj, wbrew pozorom to chyba jednak łatwe i dość częsty problem jak obserwuję...
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Oszczędny w słowach
    Miasto
    trójmiasto

Domyślnie

no i załatwione!dzięki Mirek

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów