Close

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 104

Domyślnie Nikkor 50 1.8 czy Nikkor 35 1.8

Witam.

Na dniach mam zamiar zakupić D80, a do niego jakaś stalkę. Zastanawiam się czy 50 "must have" jest naprawdę upierdliwa na cropie i czy aby nie dopłacić do tej nowej 35, którą można wyrwać już za 730 zł. Na razie jest to jeszcze znacząca różnica (462 zł vs 730 zł), ale jeśli wszyscy podniosą ceny do 600 zł za 50 (sic!) to wtedy jednak dopłacę do 35.

Na razie jednak myślę o 50 i ciekawi mnie czy także do cioci na imieniny nie będzie za duże "powiększenie". Nadmienię jeszcze, że posiadany przeze mnie Fuji S6500 zostaje i to on głównie będzie wykorzystywany w tym charakterze przez rodziców... Dlatego nie wiem... 50 ze wg na cenę jest kuszącą propozycją.

A może ktoś dysponuje fotkami na ogniskowej 35 i 50 tego samego obiektu z tej samej odległości ba cropie 1.5 raza...

Domyślnie

50 po cropie w pomieszczeniu jest ciasno
    w najwyklejszym pubie siedzac na przeciwko siebie trzy osoby ciezko zlapac w kadr bez odchylania sie na krzesle np

Domyślnie

Tak.

Ale przy alternatywie w postaci hybrydy co by było lepsze na początek do zabawy w kadrowanie itp. Mi się wydaje, że ta 50, bo i w miarę długo i nie za długo. Chodź z drugiej strony to właśnie może być problem, bo tele to za bardzo jeszcze nie jest, a i do większości zastosowań co najmniej nie za bardzo...

Chyba jak cena nie skoczy to wezmę tą 50.

Domyślnie

do DX tylko 35 IMHO

Witusch
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gigi Zobacz posta
    A może ktoś dysponuje fotkami na ogniskowej 35 i 50 tego samego obiektu z tej samej odległości ba cropie 1.5 raza...
    Skoro masz Fuji 6500, to sam dysponujesz 35 bedzie bardziej funkcjonalny na cropie.

Domyślnie

Cóż 50 w pomieszczeniach również można powalaczyć, robilem troche fotek na imprezach rodzinnych i jest w miarę, co do 35 też myślę o dokupieniu tego szkła

Domyślnie

A gdzie wy widzicie 35kę za 730 bo ja nie mogę znaleźć.

Domyślnie

A co bardziej polecacie do d60? Do portretów ale nie tylko 35 czy 50 stalke ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michaelgsxr Zobacz posta
    A co bardziej polecacie do d60? Do portretów ale nie tylko 35 czy 50 stalke ?
    To kwestia gustu. Ja do portretów używam 50-tki oraz zooma 55-200. Polecam oba, z tym, że aby w D60 mieć AF w 50-tce musisz kupić wersję AF-S.

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów