Witam
Pytanie do uzytkowników jak i byłych uzytkownikow wyzej wymienionych obiektywów. który według was jest lepszy? chodzi o szybkosc i celnosc AF jak równie o optyke. pozdrawiam Remik
Szukaj
Witam
Pytanie do uzytkowników jak i byłych uzytkownikow wyzej wymienionych obiektywów. który według was jest lepszy? chodzi o szybkosc i celnosc AF jak równie o optyke. pozdrawiam Remik
podpis niezgodny z regulaminem
oba podobnewręcz identyczne co do szybkosci AFa
![]()
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
dzieki niedzwiedz za odpowiedz. powiedz mi jeszcze jedno, czy z tym AF jest naprawde tak tragicznie? i powiedz mi czy miałes jakies problemy z FF czy BF?
nie maialm problemow ani z d200 ani z s3 fuji ani z d70ale dziala najwoniej ze wszytkich
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
Ja uwielbiam Sigmę 20/1.8
Kozak szkiełko! Zawsze je chwaliłem na forum...
Przy szerokim szkiełku soczewki od ostrości nie "pływają" na tyle...żeby odczuwalny był brak HSM...BF/FF nie miałem nigdy z tym szkiełkiem...a miałem w ręku kilkanaście sztuk.
instagram.com/darkroomnightlife
Sigma 20/1.8 to szkiełko, które cały czas jest na liście szkieł, które chciałbym mieć. Dlatego, że jest w zasięgu finansowym, optycznie nie najgorsze, bardzo jasne i szerokokątne (czyli to co lubię). Nie miałem okazji dobrze pobawić się tym szkiełkiem, ale zrobiło na mnie pozytywne wrażenie.
Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5
co do szybkości autofokusa. jeśli przeostrzasz z 20cm do nieskończoności, lub jeśli przejeżdża cały zakres, to jest raczej wolno, ale jeśli ustawiasz ostrość w zakresie od 0,5m do nieskończoności i nie masz problemów z jeżdżeniem po całym zakresie, to myślę, że na prędkość i głóśność af nie jest ŻADNYM problemem. bardziej denerwuje mnie "przełącznik" między AF a MF na obiektywie. robi się to, przesuwając pierścień ostrości do przodu lub do tyłu.
dziekuje panowie za odpowiedz. czyli juz wiem co kupowac. jako ze praca nie pozwala mi na wolne i dojazd do najblizszego sklepu foto mam pytanko czy nie ma obaw brac to szklo wysylkowo bez uprzedniego sprawdzenia?
Opinia powszechna o sigmach jest taka iż lepiej testować je z własną puszką i najlepiej jeśli jest możliwość wyboru jednej z kilku sztuk danego szkła.
Czy ktoś testował te szkła na pelnej klatce??
Może jakieś linki do przykładowych zdjęć??
pixel-peeper.com albo pbase.com
sam myślę nad tym szkłaem, ale w tej chwili leczę portfel po zakupie d300![]()
zdjęcie życia jeszcze przede mną
Skontaktuj się z nami