Close

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 83

Domyślnie sigma 20/1.8 czy sigma 24/1.8 ?

Witam
    Pytanie do uzytkowników jak i byłych uzytkownikow wyzej wymienionych obiektywów. który według was jest lepszy? chodzi o szybkosc i celnosc AF jak równie o optyke. pozdrawiam Remik
    podpis niezgodny z regulaminem

Domyślnie

oba podobne wręcz identyczne co do szybkosci AFa
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

dzieki niedzwiedz za odpowiedz. powiedz mi jeszcze jedno, czy z tym AF jest naprawde tak tragicznie? i powiedz mi czy miałes jakies problemy z FF czy BF?

Domyślnie

nie maialm problemow ani z d200 ani z s3 fuji ani z d70 ale dziala najwoniej ze wszytkich
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie

Ja uwielbiam Sigmę 20/1.8
    Kozak szkiełko! Zawsze je chwaliłem na forum...
    Przy szerokim szkiełku soczewki od ostrości nie "pływają" na tyle...żeby odczuwalny był brak HSM...BF/FF nie miałem nigdy z tym szkiełkiem...a miałem w ręku kilkanaście sztuk.
    instagram.com/darkroomnightlife

Domyślnie

Sigma 20/1.8 to szkiełko, które cały czas jest na liście szkieł, które chciałbym mieć. Dlatego, że jest w zasięgu finansowym, optycznie nie najgorsze, bardzo jasne i szerokokątne (czyli to co lubię ). Nie miałem okazji dobrze pobawić się tym szkiełkiem, ale zrobiło na mnie pozytywne wrażenie.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

co do szybkości autofokusa. jeśli przeostrzasz z 20cm do nieskończoności, lub jeśli przejeżdża cały zakres, to jest raczej wolno, ale jeśli ustawiasz ostrość w zakresie od 0,5m do nieskończoności i nie masz problemów z jeżdżeniem po całym zakresie, to myślę, że na prędkość i głóśność af nie jest ŻADNYM problemem. bardziej denerwuje mnie "przełącznik" między AF a MF na obiektywie. robi się to, przesuwając pierścień ostrości do przodu lub do tyłu.

Domyślnie

dziekuje panowie za odpowiedz. czyli juz wiem co kupowac. jako ze praca nie pozwala mi na wolne i dojazd do najblizszego sklepu foto mam pytanko czy nie ma obaw brac to szklo wysylkowo bez uprzedniego sprawdzenia?

Domyślnie

Opinia powszechna o sigmach jest taka iż lepiej testować je z własną puszką i najlepiej jeśli jest możliwość wyboru jednej z kilku sztuk danego szkła.

Czy ktoś testował te szkła na pelnej klatce??

Może jakieś linki do przykładowych zdjęć??

Domyślnie

pixel-peeper.com albo pbase.com
    sam myślę nad tym szkłaem, ale w tej chwili leczę portfel po zakupie d300
    zdjęcie życia jeszcze przede mną

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów