Szukaj
OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.
jak dla mnie pozytywnie
D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....
Bardzo ladny set.
Najmniej przemawia do mnie 2 i 6.
Przy 2 widzialbym lepsze BW ... tam suknia jest wlasciwie szara.
Prz 6 brakuje mi emocji takich jak na 3 i 4.
Mozna wiedziec na jakim sprzecie pracujesz (body, obiektyw). Szczegolnie fotki 1, 3, 4, 5 jesli to nie tajemnica
Pozdrawiam,
Pawel
D80, N18-70 kit, S30/f1.4
Hej,
Podoba mi się 4rka,
Podoba mi się tez koncept i kolorystyka na jedynce (mam wrazenie inspirowania sie kolegą Adamem - ale zeby bylo jasne nie widze w tym nic złego) tak tylko myśle czy gdyby tak PM dac po prawej to by się lepiej nie zrównoważyło. Ale to takie moje dywagacje.
pozdrawiam,
TymancjO /Tomasz Tomanek/
głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|"...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson
Fajny plenerek najbardziej podoba mi się 3 i 4 najmniej 2, jakoś tak zbyt centralnie, ale ogólnie gdyby ktoś mi zrobił takie zdjęcia byłbym zadowolony.
Najbardziej podoba mi się 1 i 4 i 5.
4 i 5 świetne dlatego, że główny temat dobrze został wkomponowany w otoczenie (ludzie i miasto nie przeszkadzają i nie odciągają uwagi).
ładnie ładnie, nie ma to jak morskie klimaty![]()
Bardzo dziękuję wszystkim za sugestie i opinie.
Obróbka b/w póki co jeszcze u mnie mocno kuleje, szczególnie jak kadr jest "gorzej" naświetlony.
Ale mam nadzieję, że i z tym sobie z czasem poradzę.
tymancjo tak, staram się oglądać dobre fotografie (w tym i Adama) i szukać w nich inspiracji.
Obecnie testuję też nowy wywoływacz LightZone (powiem, że nawet całkiem ciekawy) gdyż PS Elements mnie dokońca nie zadowala, a na PS CS póki co mnie nie stać.
Żadna tajemnica.
Body D300
1-2. N17+35/2,8
3-4. N85/1,4
5-6. S30/1,4
7. No dobra skoro jednyka się podobała, to jeszcze inny kadr w stylu jedynki. Tym razem mniej całuśny za to chyba lepszy (mam nadzieję?).
8. A tu inna wersja szóstki, może tu jest więcej uczucia?
OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.
Na 6 i 8 przeszkadza mi błysk, ale pozostałe są naprawdę bardzo dobrePodoba mi się staranne kadrowanie
![]()
Skontaktuj się z nami