Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 65

Domyślnie Adobe udostępnia profile aparatów, oraz ich edytor!!! :D

Nareszcie skończy się smędzenie, że "kolorki nieteges", że w NX-ie wygląda to inaczej...

http://www.luminous-landscape.com/re...profiles.shtml

...wraz z wprowadzeniem tych dwóch programów Adobe czyni dostępnymi profile dla praktycznie każdego aparatu cyfrowego. Są one dostępne do pobrania ze strony Adobe Labs (... bla-bla-bla ..) Dla obecnych modeli Canona i Nikona będą też dostępne dodatkowe profile naśladujące odwzorowanie uzyskiwane w konwerterach NX, DPP oraz w jpegach z puszki...

With the launch of these two programs Adobe is now making available profiles for virtually ever digital camera ever made. These are freely downloadable from the Adobe Labs web site. In addition to the Standard profiles, (which are variations on Adobe's standard interpretation as seen in previous versions of Lightroom and Camera Raw), for current model Nikon and Canon cameras they are also making several additional profiles available which Adobe calls Color Matching profiles. These profiles closely match the color rendition which Canon and Nikon provide for their cameras, which one normally gets from in-camera JPGs, or from using Canon's DPP and Nikon's Capture NX raw processing software. In other words, these Color Matching profiles allow the new versions of Lightroom and Camera Raw to create images which accurately reproduce the colour and tonal rendition that one gets from in-camera JPGs, or from using Canon's DPP and Nikon's Capture NX raw processing software.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 29-07-2008 o 14:28

Domyślnie

widzialem, ale nie mialem okazji sie pobawic. z tutorialu dostepnego na stronie adobe wyglada to znakomicie. czy sa dostepne gotowe profile dla poszczegolnych puszek na stronie adobe?

Domyślnie

Dla Nikonów dostępne są profile D2X tryb 1,2,3, oraz standardowe - landscape, neutral, portrait, standard i vivid.

Jest też edytor umożliwiający tworzenie własnych profili za pomocą nastawów typowych narzędzi ACR-owych, oraz na podstawie sfotografowanego wzornika Gretaga
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 29-07-2008 o 16:31

Domyślnie

sprawdzaja sie? tzn czy podobne to do tego co pokazuje aparat /NX?

Domyślnie

lamer jestem. nie moge dojsc do ladu z tymi profilami. owszem, rozpakowala sie paczka, cos wrzucil, ale gdzie??? jak to zaimplementowac do ACR??? nie spodziewalem sie tego, ale tym razem soft przerosl moje mozliwosci poznawcze

Domyślnie

No, to zdaje się pożegnamy się z NXem... W weekend się naoglądałem 'updating image' i 'saving image' aż do twardego rzygu. Pomysł obróbki 400 NEFów NXem był jednak kretyński...
    Pozdrawiam, Jan Zieliński
    HW: D200, S10-20/4-5.6, N24-70/2.8, S70-200/2.8, SB-600
    www.gtfoto.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    lamer jestem. nie moge dojsc do ladu z tymi profilami. owszem, rozpakowala sie paczka, cos wrzucil, ale gdzie??? jak to zaimplementowac do ACR??? nie spodziewalem sie tego, ale tym razem soft przerosl moje mozliwosci poznawcze
    Przedostatnia zakładka - Camera Calibration.
    Kliknąć na Camera Profile, rozwinie się lista opcjonalnych profili.

Cytat Zamieszczone przez odie Zobacz posta
    No, to zdaje się pożegnamy się z NXem... W weekend się naoglądałem 'updating image' i 'saving image' aż do twardego rzygu. Pomysł obróbki 400 NEFów NXem był jednak kretyński...
    Masowa obróbka w NX-ie to mz. sado-maso. Ten konwerter - mimo wielkich możliwości - to ergonomiczne nieporozumienie.

Domyślnie

ok, wszystko co sie rozwija to: acr 4.4 i 4.cos tam i adobe standard... a gdzie reszta?

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Masowa obróbka w NX-ie to mz. sado-maso. Ten konwerter - mimo wielkich możliwości - to ergonomiczne nieporozumienie.
    Poleć coś innego o tych samych/podobnych możliwościach

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów