Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Wymiana instrukcji na PL

Na stronie nikona jest info http://nikoneurope-pl.custhelp.com/c...i=&p_topview=1
    odnośnie wymiany instrukcji np w j.ang. na instrukcje w naszym ojczystym jezyku. Jak tylko dopłynie do mnie Sb-800 to pakuje instrukcje z niej i wysyłam do wymiany.
    Ostatnio edytowane przez juggler ; 12-05-2008 o 20:02

Domyślnie Odp: Wymiana instrukcji na PL

Dokładnie, ja tak wymieniałem instrukcję do D300 i sabiny 600. Trzeba się zarejestrować, do przesyłki dołączyć swój email (ja dołączyłem wydrukowaną stronę Nikona z zarejestrowanymi na mnie produktami) do tego stosowny list, że chcę wymienić na PL i po miesiącu przysłali mi instrukcję (wysłali emaila, że muszę poczekać bo akurat czekają na dostawę PL). Polecam Nikon Exchange, bardzo użyteczne i sprawdzone.
    Pozdrawiam ...tese112
    Praktica MTL 5B > Zenit 12XP > Canon S2IS > Panasonic DMC-FZ30 > Nikon D80 >
    NIKON D300 | MB-D10 | Nikkor 18-200 VR/3.5-5.6G | 50mm/1.8D | SB-600 | SanDisk eXtreme IV | itd...

tese112 - jestes chyba farciarzem ... ja wyslalem im instrukcje od sabiny i d70 a po paru dniach dostalem takiego oto maila:

"Unfortunately the manual that you have requested is not available from our department. Please contact your local Nikon office directly who may be able to supply a copy of the manual or offer suggestions of alternative options.
    Your local Nikon office address is:

Nikon Polska Sp.z o.o.
    UL. Postepu 14
    02-676 Warsaw
    Poland
    Tel: +48-22-6079400

I will post your manual back to you directly and apologies for any inconvenience that this may cause.
    We hope we can be of assistance in the future."

A D70 chyba już nie jest w sprzedaży, jak wymieniałem instrukcję to pytałem mailowo czy wymieniają do wszystkiego, odpisali, że tylko do najnowszego sprzętu który teraz można znaleźć w sklepie i jest w produkcji. Z D300 nie było problemu, podejżewam, że D70 już chyba wyszedł ze sklepu i instrukcji już nie mają.
    Pozdrawiam ...tese112
    Praktica MTL 5B > Zenit 12XP > Canon S2IS > Panasonic DMC-FZ30 > Nikon D80 >
    NIKON D300 | MB-D10 | Nikkor 18-200 VR/3.5-5.6G | 50mm/1.8D | SB-600 | SanDisk eXtreme IV | itd...

Witam,

Również wymieniłem instrukcję do SB800 w ten sposób. Najpierw rejestracja produktu na stronie Nikona. Potem wysłałem obie instrukcje. Podając swoje dane i mail'a - takie jak podczas rejestracji produktu. Po jakiś 2 tyg. przyszedł mail, że nie mają instrukcji skróconej, lecz po jakimś miesiącu jeszcze przyszły obie (pełna i skrócona) w naszym ojczystym języku.

Pozdrawiam,
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

ok czyli d70 mozna skreslic z listy, ale podejrzewam ze SB800 to ma sie dobrze i jest w ogoolnej srzedazy no nic - najwyzej zlinkuje im nasze forum i powiem ze tak byc nie moze - inni dostali - ja tez chce

Witam,

SB800 ma się dobrze. Wymieniałem końcem stycznia.

Pozdrawiam,
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Uprawnienia umieszczania postów