Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Domyślnie Kolor skóry: 20D i D200 (test studyjny)

Dalsza część porównań po sobotnim spotkaniu:
    Aparaty ustawione na F5,6. Pomiar na policzku: F5,6.
    Okazało sie, że zdjęcie z 20D było o 1/2 EV jaśniejsze od D200 (jak się spodziewaliśmy), dlatego w ACR zostało skorygowane o tą wartość.
    Pozostałe ustawienia ACR identyczne.
    Aby wyświetlić zdjęcia prosze kliknąćna miniaturki:

Ocenę pozostawiam forumowiczom.

Domyślnie

Zdecydowanie się bardziej sobie podobam z mojego aparatu

A tak na poważnie to kolor skóry jaki produkuje D200 jest naprawdę miły i wierny temu co jest w rzeczywistości.

Pozdrawiam

Grzegorz

PS. Dżizas jaką ja mam paskudną facjatę
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Domyślnie

Dżizas jaką ja mam paskudną facjatę
    Nie przesadzaj, przystojna z Ciebie mencizna i masz ladny kolorek skory z D200

Domyślnie

Hmm... tęczówka na zdjęciu z D200 taka jak by bardziej szczegółowa... chyba, że przy 20D oczy łzami zaszły widząc napis na "C"
    The hardest thing about being a photographer is, you have to take pictures.-Doug Bartlow
    Nikon D200 + N AF 50/1.8D + N AF-S DX 18-70/3.5-4.5G ED + N AF 80-200/2.8D ED + SB-800

Domyślnie

Na moje skora lepiej wyglada z 20D. Z D200 ma za duzo zoltego... Niemniej -- do takiego testu powinny byc uzyte takie same (te same? ) szkla.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

szukacie dziury w calym!
    prawda lezy ... pośrodku
    tylko .... FUJI

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig
    Na moje skora lepiej wyglada z 20D. Z D200 ma za duzo zoltego... Niemniej -- do takiego testu powinny byc uzyte takie same (te same? ) szkla.
    Stig - gwarantuję Ci, że jak patrzę w lustro i porównuję do tego co widzę na zdjęciach, kolor mojej skóry znacznie bardziej przypomina ten z D200. Może to od dużej ilości soku pomidorowego, który piję w ogromnych ilościach mam taki kolor.

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Domyślnie

Zgadzam się ze stigiem- szkła potrafią diabelnie zmieniać kolorystykę. Aliści zauważyłem już wcześniej, że Canony lubią zdrowo przysmażyć w kanale niebieskim - są na ten kolor jakby nieco przeczulone, co w efekcie daje trochę zbyt landrynkowy odcień skóry... Ogólnie to subiektywnie rzecz biorąc, najbardziej lubię kolorki z D2x-a - nie wiem, czy są neutralne, czy nie - ale mi się cholernie podobają. No i jak zauważyłem, tonacja D200 wydaje się być cholernie zbliżona do tej uzyskiwanej z D2x...

Domyślnie

Andy_O, widze, ze jestes z warszawy. Jest w tym miescie sklep polaczony z wypozyczalnia firmy Sigma, gdzie mozna wypozyczyc ten sam model obiektywu z bagneten Nikona i Canona (Bluecity, poziom -1). Nie bedzie to zapewne BEZWZGLEDNIE to samo szklo do testow, ale rozjazd jakosciowy bedzie napewno o wiele mniejszy niz przy podpinaniu 2 roznych typow obiektywow, roznych producentow.

Domyślnie

z dwojga przypadkow to raczej 17-40L ma poprawne odwzorowanie kolorow (jedno z kryterium L-kowatosci), podczas gdyTamron ma raczej opinie "chlodengo".

co mial udowodnic "test" ?

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów