Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie YN565EX vs 568EX- pilnie potrzebna porada dotycząca praktycznego wykorzystania.

Witam.

Potrzebuję w miarę szybkiej pomocy.

Mam okazję kupić "promocyjnie" dzisiaj którąś z tych dwóch lamp. Specyfikację ich znam i wszystko już sam sobie ogarnąłem.

Jednakże, czy ja- fotograf amator wykorzystam w pełni to co daje 568, czyli HSS? Jest sens dopłacać? Jeśli tak, to kiedy i w jakich sytuacjach może przydać się HSS w lampie?

Pozdrawiam.
    Andrzej

Domyślnie

HSS to synchronizacja z krótkimi czasami - czyli krótsze niż 1/200 - 1/320 (w zależności od modelu)
    A przyda się tam gdzie chce się takich czasów użyć - czyli głównie w dzień do doswietlenia.

Ps. W D3x00 i D5x00 nie ma autoFP/HSS.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta

Ps. W D3x00 i D5x00 nie ma autoFP/HSS.
    Czyli w moim D3200 nie wykorzystam tego?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andyeudezet Zobacz posta
    Czyli w moim D3200 nie wykorzystam tego?
    Nie. ------
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Nie. ------

Super. Czyli problem się sam rozwiązał

Dzięki za info i pomoc bo wpędził bym się w niepotrzebny koszt tylko, a do tego nigdzie nie doszedłem że body też musi mieć taki tryb.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Buldoggg Zobacz posta
    ktoś poleca te lampy ?
    Używałem tej drugiej z Cannonem i powiem, że jak na swoją cenę jest bardzo dobra. Ale ja jej używam sporadycznie, więc nie mogę polecić lub nie, używam sabinek i je polecam. Yongnuo ma bardzo dobry stosunek możliwości do ceny.

Domyślnie

W tej cenie nie masz zbytniego wyboru...

Domyślnie

Mam 2 stare sb800 i jako uzupełnienie kupiłem 568. Błyskam z d700 i D750 poprzez yn622n w ttl i na manualu swobodnie i w softboksach. Lampa sprawuje się poprawnie , jedyna uwaga dotyczy klapki na baterie. Pierwsza wyłamała się w zasadzie bez widocznego powodu, kupiłem w Chinach kilka na zapas i póki co pierwsza z nich cały czas trzyma się.
    Marek

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.
    fb, music, portrait

Domyślnie

Roznica polega na Auto FP w 568.

Uprawnienia umieszczania postów