Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Domyślnie Jaka lampa błyskowa do nikon d5100?

Obiektyw Nikkor 1.4G/f
    Budżet dajmy na to max 900zł
    Potrzebuje lampy do ślubów, wesel i imprez. Nigdy wcześniej nie używałam lampy.
    zastanawiałam się nad nikon sb-500, nissan di700A, ale ostatecznie nie wiem co wybrać pomożesz mi?

Domyślnie

Nikon sb910, Metz 58AF-2, Metz 52AF-1, YN 568EX, Nissin Di866Pro II (coś pominąłem?)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Nikon sb910, Metz 58AF-2, Metz 52AF-1, YN 568EX, Nissin Di866Pro II (coś pominąłem?)
    Raczej ciut za dużo SB-910 poza budżetem, nawet używana...

Domyślnie

Wiem, że cena jest "nieco" wyższa (58af-2 też), ale sorki, "taki mamy klimat"
    Kierowałem się tym
    Cytat Zamieszczone przez Qyeal Zobacz posta
    Potrzebuje lampy do ślubów, wesel i imprez
    Do zawodowej pracy najlepiej wybrać coś solidnego, w miarę trwałego, z działającym serwisem, stąd 910 na początku listy.

Domyślnie

Nikon sb-910 cena mnie zniszczyła, może coś tańszego?

A co powiecie o Nissin Di866Pro II? I o Nikon SB-500? Ta ostatnia skusiła mnie dlatego że ma diodę, którą można używać do filmowania.

Domyślnie

Sb-500 nie ma co brać pod uwagę. Za słaba żeby odbić światło od wysokiego sufitu. Do twojego body zainteresował bym się Metz 52 af-1

Domyślnie

a sb-700?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qyeal Zobacz posta
    Nikon sb-910 cena mnie zniszczyła, może coś tańszego?

A co powiecie o Nissin Di866Pro II? I o Nikon SB-500? Ta ostatnia skusiła mnie dlatego że ma diodę, którą można używać do filmowania.
    Do ślubów się nie szuka najtaniej... Zarobi na siebie chyba co?
    Rozważ SB700, używaną SB800 albo metza 52 af1, dużo osób go tu poleca.

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za pomoc!

Domyślnie

Witam,
    Jako że nie chcę powielać tego samego tematu - podłączam się pod już założony. Sprzęt podobny - body D5100 + sigma 17-50
    Szukam przyzwoitej lampy w cenie ok. 500-800zł. Jestem amatorem i chcę poprawić jakość zdjęć - absolutnie nie zarobkowo, chcę po prostu robić lepsze zdjęcia. Ważne dla mnie jest to, aby lampa nie była zbyt duża - kiedyś miałem pożyczoną bodajże SB-900 i miałem wrażenie ta lampa jest większa od mojego body z obiektywem A tak na poważnie, to dość niewygodnie operowało się tym zestawem (brak gripa). Zależy mi na w miarę kompaktowej lampie o przyzwoitych parametrach. Czy SB 500/600 będzie dobrym wyborem?

Inne propozycje:
    METZ 52 AF-1
    NISSIN di700A
    Yongnuo YN-565EX

Która z wyżej wymionionych lamp będzie najlepsza (stosunek jakość/wielkość/cena)

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów