Obiektyw Nikkor 1.4G/f
Budżet dajmy na to max 900zł
Potrzebuje lampy do ślubów, wesel i imprez. Nigdy wcześniej nie używałam lampy.
zastanawiałam się nad nikon sb-500, nissan di700A, ale ostatecznie nie wiem co wybrać pomożesz mi?![]()
Szukaj
Obiektyw Nikkor 1.4G/f
Budżet dajmy na to max 900zł
Potrzebuje lampy do ślubów, wesel i imprez. Nigdy wcześniej nie używałam lampy.
zastanawiałam się nad nikon sb-500, nissan di700A, ale ostatecznie nie wiem co wybrać pomożesz mi?![]()
Nikon sb910, Metz 58AF-2, Metz 52AF-1, YN 568EX, Nissin Di866Pro II (coś pominąłem?)
Nikon sb-910 cena mnie zniszczyła, może coś tańszego?
A co powiecie o Nissin Di866Pro II? I o Nikon SB-500? Ta ostatnia skusiła mnie dlatego że ma diodę, którą można używać do filmowania.
Sb-500 nie ma co brać pod uwagę. Za słaba żeby odbić światło od wysokiego sufitu. Do twojego body zainteresował bym się Metz 52 af-1
a sb-700?
Dziękuję wszystkim za pomoc!
Witam,
Jako że nie chcę powielać tego samego tematu - podłączam się pod już założony. Sprzęt podobny - body D5100 + sigma 17-50
Szukam przyzwoitej lampy w cenie ok. 500-800zł. Jestem amatorem i chcę poprawić jakość zdjęć - absolutnie nie zarobkowo, chcę po prostu robić lepsze zdjęcia. Ważne dla mnie jest to, aby lampa nie była zbyt duża - kiedyś miałem pożyczoną bodajże SB-900 i miałem wrażenie ta lampa jest większa od mojego body z obiektywemA tak na poważnie, to dość niewygodnie operowało się tym zestawem (brak gripa). Zależy mi na w miarę kompaktowej lampie o przyzwoitych parametrach. Czy SB 500/600 będzie dobrym wyborem?
Inne propozycje:
METZ 52 AF-1
NISSIN di700A
Yongnuo YN-565EX
Która z wyżej wymionionych lamp będzie najlepsza (stosunek jakość/wielkość/cena)
Skontaktuj się z nami