Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Smile Moje próby z krajobrazem

Cześć wszystkim! Mozna powiedziec ze jestem nowy na tym forum, bo co prawda zarejestrowałem sie jakis czas temu ale nadal nie bralem aktywnego udziału. Postanowiłem, że podziele z wami kilkoma moimi fotkami krajobrazu z róznych zakatkow Europy (głównie jednak Szwajcaria). Bylbym wdzieczny za krytyczne podejscie do mojej twórczosci. To zaczynamy!

1) Zachód słońca nad Alpami, Zurich.

2) Zimowe wędrowanie, Wald.

3) Wyjazd na narty, Laax. (wiem, widać kropki z zabrudzonej matrycy)

4) Wakacje w Grecji, Korfu.

5) Wakacje w Grecji, Korfu. Ta urocza modelka to moja dziewczyna

6) Wakacje w Grecji, Paleokastrista.

7) Wycieczka z pracy w góry, Emmental.

Wycieczka z bratem na 2700m (niestety na szczyt nie dotarliśmy, własnie międzyinnymi przez chmury)

9) Staż w Londynie był także owocny fotograficznie, Londyn.

Mam nadzieję, że któreś się spodobały, jeżeli nie to chętnie usłyszę co należało by poprawić. Więcej zdjęć możecie znaleźć na moim flickerze: https://www.flickr.com/photos/didny/

Pozdrawiam!
    Dawid
    ND7100 + T16-300 + N50 1.4 + N60 2.8 + N135 2.8 + S70-200 2.8 + T11-16 2.8 + N35 1.8

Moje konto Flickr, zapraszam!

Domyślnie

Widać że masz pomysł na zdjęcia a to już połowa sukcesu. Zwróciłbym jednak uwagę na ostrość, czasami kolorystykę czyli tzw. jakość zdjęć.
    Ale jest ok. Kadry mi się podobają.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Myszków,woj.Śląskie

Domyślnie

Dwójeczka mi się podoba trochę pracy i będzie dobrze
    Nikon D300s+Tamron 150-600 vc usd+Tokina 11-16 II+Tamron 17-50 Vc
    https://www.facebook.com/FotografiaK...homepage_panel

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Głuchołazy

Domyślnie

Dwójka genialna!

Domyślnie

Dwojka super, masz oko i checi, bedzie dobrze.

Domyślnie

Dwójka, świetna miejscówka na wiele okazji. Piękna fota.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Dziękuje wszystkim za posty. Bardzo się ciesze, że wam przypadła 2 do gustu. Postaram się jeszcze coś niebawem wrzucić
    ND7100 + T16-300 + N50 1.4 + N60 2.8 + N135 2.8 + S70-200 2.8 + T11-16 2.8 + N35 1.8

Moje konto Flickr, zapraszam!

Domyślnie

Tylko wrzucaj do osobnych wątków, bo tutaj zrobiłeś mały misz-masz - chociaż rozumiem potrzebę przywitania się.
    Za kolegami - widać że masz oko do kadrów, trochę więcej techniki i obróbki (mniej lub bardziej mocnej) i będzie świetnie.
    Warunki na 1 były ciekawe, ale dół już za ciemny - fizyki nie oszukasz, chociaż można próbować (filtry połówkowe, składanie kilku ekspozycji). Mz trochę za dużo nieba.
    2 jest najlepsza z zestawu, delikatna, miękka. Aż się prosi o jakiś high-key.
    3 jest ok, paprochy absolutnie do usunięcia, to nie działa tak że skoro o nich napiszesz to my nie wspomnimy
    5 - trochę zabite wyciąganiem dołu, wydaje mi się że za bardzo polegałeś na automatyce, i wskutek tego aby uniknąć przepału przy strzale pod słońce aparat za ciemno naświetlił całość. Natomiast, jak sam to określiłeś, "uroczą modelkę" możesz umieszczać na swoich krajobrazach częściej

Odwiedziłem Twojego Flickera i znalazłem tam jeszcze kilka fajnych zdjęć; z drugiej strony odniosłem wrażenie że masz pewien problem z selekcją (i krzywymi horyzontami )

Domyślnie

2, 5, 7 najlepsze. 2 genialna.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów