Od razu napiszę, że chciałam ten post podpiąć pod jakiś temat już istniejący, ale nie bardzo wiedziałam pod który, dlatego założyłam nowy wątek.
Jestem nowym użytkownikiem, zalogowałam się, bo mam nadzieję, ze otrzymam od Was małą pomoc. Przechodzę do rzeczy. Od tamtego roku jestem posiadaczką Nikona D3100 ze standardowym obiektywem 18-55. Fotografuję głównie mojego psa, ewentualnie jakieś krajobrazy i koleżankiOstatnio znajomy pożyczył mi obiektyw Tamron 28-75mm f/2.8 no i zobaczyłam różnicę. Jestem totalną amatorką, wcześniej miałam zwykłą cyfrówkę, nie chce inwestować niewiadomo jakich pieniędzy w sprzęt, ale lubię ładne, ostre zdjęcia, pójście na spacer z psem i aparatem sprawia mi przyjemność.
Chciałabym kupić nowy obiektyw, właśnie ze światłem 2,8 i tu pojawia się pytanie jaki będzie najlepszy dla mnie. Chciałabym zmieścić się w 700-800 zł za używkę?Chodzi mi o uniwersalny obiektyw, na wakacje żeby porobić zdjęcia krajobrazów, szalejącego psa w lesie czy bawiącego się z innym psem, a także żebym mogła zrobić ładne zdjęcie portretowe.
Z góry dziękuję za odpowiedź![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami