Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Domyślnie O wentylatorach, radiatorach i innych chłodziwach

no będę myślał nad tą pasta i może chłodzeniem, podpowiecie czym usunąć stara pastę z procesora i jaka kupić nową?

teraz odpaliłem memtest z USB i zobaczę co rano zastane. memtest 86+ pokazuje mi teraz podczas testu pamięci ze temperatura na procesorze wynosi 56-61 st C
    Ostatnio edytowane przez sote ; 04-02-2014 o 00:35
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

memtest 86+ pokazuje mi teraz podczas testu pamięci ze temperatura na procesorze wynosi 56-61 st C
    Stanowczo za dużo. Masz coś źle z chłodzeniem CPU.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Kup nowe chłodzenie procesora najlepiej SilentiumPC Spartan LT HE922 w komplecie jest dobra pasta. Zamontuj a skorzystasz podwójnie:
    procesor będzie miał duo niższe temperatury i chłodzenie będzie dużo cichsze od stockowego.
    Jeżeli będziesz wymieniał zasilacz to na taki:
    http://www.silentiumpc.com/vero-l1-5...plus-standard/
    lub taki
    http://www.silentiumpc.com/deus-g1-500w-80plus-bronze/
    To bardzo dobre i sprawdzone zasilacze.
    Festina lente!

Domyślnie

Jacek, czy ten nie będzie lepszy? Spartan pro he 924?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    Jacek, czy ten nie będzie lepszy? Spartan pro he 924?
    Na pewno ten ma większy zapas wydajności. Jeżeli możesz sobie pozwolić na dodatkowe 30 zł kup He 924.
    Zauważ, że testy na chlodzenie.net są robione dla już podkręconych procesorów. Jeżeli nie podkręcasz to zarówno he922 i he924 będą dobrym wyborem. W porównaniu do intelowskiego chłodzenia to ... nie ma co porównywać.
    Bawię się overclockingiem i parę rożnych coolerów przetestowałem. Spartany to w większości przypadków optymalny wybór.
    Festina lente!

Domyślnie

roznica w cenie to raptem kilkanascie zlociszy wiec chyba wezme ten wydajniejszy (czyli w teorii powinien byc rownoczesnie jeszcze bardziej cichy, prawda?)

Domyślnie

no będę myślał nad tą pasta i może chłodzeniem, podpowiecie czym usunąć stara pastę z procesora i jaka kupić nową?
    (...)
    roznica w cenie to raptem kilkanascie zlociszy wiec chyba wezme ten wydajniejszy (czyli w teorii powinien byc rownoczesnie jeszcze bardziej cichy, prawda?)
    Chłodzenie to już wiesz jakie Pastę zetrzyj miękką szmatką i a następnie procka przetrzyj czystą szmatką zwilżona spirytusem.
    Pastę będziesz miał w komplecie z chłodzeniem. Jeżeli jednak czujesz nieodpartą chęć kupna pasty to kup Arctic Cooling MX-2. Bardzo, dobra, sprawdzona i chwalona pasta.
    Jak położyć pastę na procesor?
    Cienką, równomierną warstwę, na całlej powierzchni styku procesora z radiatorem, rozprowadź np. kartą kredytową.

Wentylatory mają te same więc powinno być nieco ciszej. Generalnie to są dość ciche coolery.
    Ostatnio edytowane przez Jacek Q ; 04-02-2014 o 11:40
    Festina lente!

Domyślnie

lepiej kupic tanszy cooler i ta paste czy lepszy cooler ale paste uzyc z zestawu?

Domyślnie

lepiej kupic tanszy cooler i ta paste czy lepszy cooler ale paste uzyc z zestawu?
    Pasta z zestawu jest dobrze dobrana. Tak na prawdę inną pastę niż w zestawie warto kupić jeżeli chciałbyś dość mocno podkręcić swojego i5 750 do np. 4GHz. Kup lepszy cooler będzie większy pożytek.
    Festina lente!

Domyślnie

Cienką, równomierną warstwę, na całlej powierzchni styku procesora z radiatorem, rozprowadź np. kartą kredytową.
    Znam co najmniej kilka osób które by się nie zgodziły. Ja używam metody "X" - ścieżka pasty po przekątnych, po dobrym dociśnięciu procesora wszystko się układa.
    Wentylatory mają te same więc powinno być nieco ciszej. Generalnie to są dość ciche coolery.
    "Dość" to słowo kluczowe tutaj. Przy obciążeniu wcale nie są takie ciche. Spartany to średnio wydajne konstrukcje, za to bardzo tanie.

Jeżeli chodzi o pastę, to ja polecam NT-H1 od Noctuy - zawsze byłem z niej bardzo zadowolony. Niemniej jednak, przy spartanie i bez OC różnice będą praktycznie żadne.

Swoją droga, czemu polecasz zasilacze silentiumpc? Ja do tej firmy nie mam przekonania - kilka bud, wiatraków, coolerów i wszystko jest chińskie, kiepsko wykonane, a największą zaletą ich produktów jest cena.

Edit:
    Kup Noctua NH-U14S, jeżeli Ci się zmieści - nie będziesz wtedy się zastanawiał, czy lepsze wiatraczki, czy lepsza pasta, czy lepszy radiator )
    d70s + N18-70 + N55-200

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów