Ktoś używał te osłonki, którą polecacie?
Lepsza wersja zakładana na muszlę czy mocowana bezpośrednio do ekranu bezklejowo?
Krzysztof
Szukaj
Ktoś używał te osłonki, którą polecacie?
Lepsza wersja zakładana na muszlę czy mocowana bezpośrednio do ekranu bezklejowo?
Krzysztof
Zenit ET, Nikon F 60, Nikon N80, Nikon D80, Nikon D7100 + Sigma 17-50 2,8
Podpinam się do pytania, bo również jestem przy kupnie osłony lcd do D7100. Wydaje mi się że zakładana na muszlę oczną będzie gorsza - oddali oko od wizjera... Ale z drugiej strony jak tamtą nakleisz nierówno... i tak źle i tak niedobrze ;/
Not all jokes are funny ; ) || Był D5000, D300... Teraz D7100 + N18-105VR + Sigma 18-35 1.8 + NSB-800 + Nissin Di866 Mk II
Mam GGS Larmor na D600, pierwszy raz mialem okazje naklejac takie cudo i do tego robilem to kiedy bylo dosc ciemno, warto zwrocic uwage na napis, powinien byc na dole, ja popelnilem ten blad, ze mam go na gorze i do gory nogami
Spisuje sie swietnie, dosc trudno nakleic to nierowno, wersja na muszle jakos mnie odpycha, wersja naklejana godna polecenia.
Gratisem jest mniejsze szkielko na gorny wyswietlacz, tam to juz w ogole trudno popelnic blad![]()
Nikon http://greg77.com/
Mialem do nexa wersje nakladana, zalozylem na chwile i popedzilem do sklepu wymienic na naklejana. Nie pasowalo mi wykonanie nakladanej i to ze jest imi dosc niezgrabna. Naklejana mam na d300 ze dwa lata i jest super.
Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
Ja też w swoim byłym D300 miałem GGSa naklejke, i było przez 3 lata super. Jednakże poprzedni właściciel ją nakleił, a ja boje się to robić, w obawie że powstaną mi bąbelki powietrza i wszystko pojdzie do kosza ;/
Not all jokes are funny ; ) || Był D5000, D300... Teraz D7100 + N18-105VR + Sigma 18-35 1.8 + NSB-800 + Nissin Di866 Mk II
Teraz mogę się wypowiedzieć z autopsji.
Wczoraj odebrałem wersję naklejaną, w sumie to zamówiłem taką przed napisaniem zapytania na forum nie wiedząc, że jest wersja na muszlę. Całe szczęście, bo pewnie jak bym widział obydwie to zamówiłbym na muszlę.
Szybka jest w pudełku takim jak filtry na obiektyw i wszystko wygląda na bardzo porządne wykonanie.
W komplecie jest też osłonka na górny wyświetlacz oraz ściereczka do odtłuszczania.
Przed naklejeniem należy znaleźć napis LARMOR na szybce. Ja szukałem, szukałem i zobaczyłem go dopiero po naklejeniu.... oczywiście do góry nogami.
Proponuję przed naklejeniem zerwać też osłonkę nr 2 co znacznie ułatwi równe przyłożenie naklejanej szybki.
Nie ma się też co bać o pęcherzyki gdyż po położeniu na wyświetlacz w dwie sekundy szybka sama się "zasysa" do wyświetlacza i nie pozostaje żaden nawet najmniejszy pęcherzyk. Mi nie udało się za pierwszym razem idealnie położyć szybki i zrobiłem to dopiero za trzecim razem, przeszkadza w tym ochronna folia nr 2 i dopiero po jej zdjęciu udało się przykleić równo. Szczęście moje trwało do momentu kiedy zauważyłem do góry nogami napis LARMOR. Odkleiłem po raz czwarty i przykleiłem ponownie.
Pomimo kilkukrotnego odklejania szybka nakleiła się jak za pierwszym razem bez żadnego pęcherzyka.
Jestem bardzo zadowolony, że kupiłem wersję naklejaną. Pod wersję nakładaną na muszlę zawsze dostanie się kurz, który będąc pomiędzy dwiema szybkami może nam uszkodzić wyświetlacz.
Ważne są też względy estetyczne, zdecydowanie ładniej wygląda wersja naklejana, której nie widać niż wersja na muszlę, która odstaje. Myślę też, że wersję nakładaną na muszlę można łatwiej uszkodzić gdyż odstaje od szybki.
Jeżeli chodzi o osłonkę na wyświetlacz górny, to po prostu przykładamy i już. Pasuje tylko w jeden sposób i po naklejeniu staje się niewidoczna.
Polecam LARMORA gdyż żadna folia tak estetycznie nie wygląda.
Ostatnio edytowane przez TytuSin ; 28-11-2013 o 09:48
Zenit ET, Nikon F 60, Nikon N80, Nikon D80, Nikon D7100 + Sigma 17-50 2,8
TytuSin, dzięki za wyczerpującą odpowiedź, zdecyduję się na wersję naklejaną. Powiedz mi jeszcze, kupowałeś na alledrogo czy gdzieś indziej? I ile zapłaciłeś? Oraz jeszcze jedno. Po każdym odklejeniu folii przemywałeś ją wodą zanim ponownie nakleiłeś?
Panowei to nie jest folia, zadnych babelkow nie bedzie...to kawal szyby!
Ja mam napis na gorze do gory tylkiem, przyzwyczailem sie i juz, zmienie za lat pare to nakleje prawidlowo.
Nikon http://greg77.com/
Przyklejana jest na całej powierzchni czy tylko na obrzeżach , jak to miało miejsce w pierwszych GGS-ach ? Czy między szybkami jest jakaś wolna przestrzeń ? Chyba i ja się skuszę dla "świętego" spokoju![]()
DeSiedemSto
Uzależniony od dźwięku migawki
Skontaktuj się z nami